H Volvo θα ήθελε να γίνει Audi

H Volvo θα ήθελε να γίνει Audi

O Li Shufu, πρόεδρος της Geely, εκμυστηρεύεται την επιθυμία του οι Geely και Volvo να μετεξελιχτούν στις επόμενες Volkswagen και Audi.

Μιλώντας στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Li Shufu υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι οι δύο εταιρείες σύντομα θα έχουν κοινά τμήματα ερεύνης, ανάπτυξης και τεχνολογίας.

Όπως εξήγησε ο Shufu, «η Geely και η Volvo είναι αδέρφια και όχι πατέρας και γιος», υπονοώντας ότι η σχέση τους είναι παρόμοια με αυτή των Volkswagen και Audi.

Ως μέρος της στρατηγικής αυτής, τα αυτοκίνητα της Volvo θα γίνουν «πιο πολυτελή και τεχνολογικά προηγμένα», ενώ αυτά της Geely θα εστιάσουν στη «πλεονεκτική σχέση τιμής/αξίας και στην υψηλή ποιότητα».

Με αυτές τις παρατηρήσεις για τους στρατηγικούς στόχους των δύο εταιρειών, ο Li Shufu, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι τα υφιστάμενα μοντέλα της Volvo δεν  στέκονται στο αντίστοιχο ύψος των premium εταιρειών. Διότι για την Geely ότι δεν αποτελεί το αντίπαλο δέος της VW, το γνωρίζαμε. Αλλά για τη Volvo πέρα από τη διαφορετικότητα και το σκανδιναβικό ντιζάιν που προτάσσει έναντι των Audi, BMW και Mercedes-Benz, είχαμε την εντύπωση ότι η σουηδική εταιρεία πρέσβευε ότι παίζει με αντίστοιχη δυναμικότητα στην αγορά. Κάτι που όπως φαίνεται δεν το ασπάζεται ούτε ο Κινέζος ιδιοκτήτης της.

[Πηγή Geely]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube