
Το επόμενο σούπερκαρ της Ford θα βασιστεί στο Raptor;
O CEO της Ford το είχε πει: «Θέλουμε να γίνουμε η Porsche του off road». Έτσι, το επόμενο σούπερκαρ της φίρμας δεν αποκλείεται να θυμίζει περισσότερο το Raptor παρά το GT!


Σε αγωνιστικούς ρυθμούς κινείται τελευταία η Ford. Κάτι η συμμετοχή στο Ράλλυ Ντακάρ, όπου ο Carlos Sainz κέρδισε την 3η θέση, κάτι η επιστροφή της στο Le Mans το 2027, κάτι το νέο της σουπερκάρ μας δείχνουν πως το Μπλε Οβάλ γκαζώνει!
Ο CEO της Ford, Jim Farley, αποκάλυψε πως η αμερικανική φίρμα ετοιμάζει το ένα νέο σούπερκαρ. Η νέα αυτή σπουδή όμως δεν θα είναι η αναβίωση του Ford GT. Αλλά πιθανότατα ένα SUV υψηλών επιδόσεων βασισμένη στο Raptor. Και μάλιστα στο κορυφαίο. Το Τ1+, με το οποίο Carlos Sainz ανέβηκε στο βάθρο του φετινού Ράλι Ντακάρ.
Η Ford θέλει να γίνει η Porsche των υβριδικών και σκέφτεται να βασίσει το επόμενό της σούπερκαρ στο Raptor T1+
Μια κίνηση που έρχεται να επιβεβαιώσει όσα είχε πει ο Farley προ ημερών. Ότι δηλαδή θέλει η Ford να γίνει η Porsche των off-roader. «Είμαστε στη μέση της δημιουργίας, οπότε δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις ακόμα. Εξετάζουμε όμως πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να φτιάξουμε ένα σούπερκαρ off-road» δήλωσε ο επικεφαλής της Ford.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βάση του, όπως προείπαμε θα μπορούσε να είναι το Raptor T1+. Το θηρίο της αμερικανικής φίρμας είναι αποκλειστικά θερμικό. Ζυγίζει 2.010 kg και εξοπλίζεται με έναν 5λιτρο κινητήρα V8. Πατά πάνω σε 17άρες ζάντες, με τη συνολική διάμετρο των τροχών να ανέρχεται στις 37 ίντσες -σχεδόν 94 πόντους.
H διαδρομή της ανάρτησης coil over της Fox φτάνει τα 35 εκατοστά, με τα ειδικά, βαρέως τύπου πολυρυθμιζόμενα αμορτισέρ να ισοπεδώνουν τα πάντα και να διαχειρίζονται τους κραδασμούς. Για τα φρένα φροντίζει η Alcon, με τους δίσκους εμπρός πίσω να έχουν διάμετρο 355 mm, τη στιγμή που στέκει 40 εκατοστά πιο ψηλά από το έδαφος.
Είναι όμως δεδομένο πως αν τελικά το πρότζεκτ προχωρήσει και βγει στην παραγωγή θα έχει πιο γήινες προδιαγραφές σε σχέση με το αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για να αντεπεξέλθει στον πιο απαιτητικό αγώνα του κόσμου. Ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και τη χρήση υβριδικού ή φουλ ηλεκτρικού συστήματος κίνησης για ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ροπή.