Ένα νορμάλ Kia Sorento περνά την «Πύλη της Κολάσεως»! [video]

Ένα νορμάλ Kia Sorento περνά την «Πύλη της Κολάσεως»! [video]

Δείτε το νέο Sorento, με ελάχιστες μετατροπές, να περνά μια διαβόητη off-road διαδρομή όπου μόνο φτιαγμένα τζιπ τολμούν να δοκιμάσουν.

Η λεγόμενη “Hell’s Gate” είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ανηφορική διαδρομή στα βράχια της ερήμου Moab, στη Utah των ΗΠΑ.

Εκεί βλέπεις συνήθως να δοκιμάζονται φτιαγμένα Jeep, ψηλωμένα, με ειδικές αναρτήσεις, «αργό» κιβώτιο, μπλοκέ διαφορικά και κοντυμένους προβόλους.

Μπορεί ποτέ να περάσει ένα νορμάλ SUV; No way, που θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι.

Και όμως, οι τύποι του καναλιού autoedit στο YouTube τόλμησαν να δοκιμάσουν με ένα ολοκαίνουργιο Kia Sorento 2019 – και με την υποστήριξη της μάρκας, υποθέτουμε.

Για να είμαστε ειλικρινείς, το Sorento δεν ήταν εντελώς νορμάλ, αλλά οι μετατροπές που του έγιναν ήταν ελάχιστες. Πρώτα, του φόρεσαν λάστιχα παντός εδάφους BFGoodrich KO2, αλλά στις «μαμά» ζάντες. Τοποθέτησαν και μια προστατευτική ποδιά για το κάρτερ, αλλά μόνο στο πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής. Και σε αυτή τη διαβόητη ανηφόρα της Πύλης αποσύνδεσαν τις αντιστρεπτικές.

Αυτά. Α, και φυσικά το εγχείρημα ανέλαβαν εξπέρ της εκτός δρόμου οδήγησης, τόσο στο τιμόνι όσο και έξω από το αυτοκίνητο, σε ρόλο συμβούλων για τα σωστά πατήματα.

Το Kia δείχνει αδέξιο μέσα στα βράχια, σαν νεογέννητη καμηλοπάρδαλη που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Παραπατάει στην αρχή και βρίσκει κάτω μια γωνιά του προφυλακτήρα, τα λάστιχα πασχίζουν να βρουν πρόσφυση σπινάροντας με καπνούς, όμως τελικά το Sorento φτάνει στην κορυφή θριαμβευτικά.

Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι αληθινό βασανιστήριο για ένα οικογενειακό SUV που η φυσική του θέση είναι συνήθως έξω από το σχολείο ή το γήπεδο 5x5 για να παραλάβει τα πιτσιρίκια. Μην το δοκιμάσετε, αλλά σε περίπτωση ανάγκης να ξέρετε πως οι δυνατότητες των περισσότερων 4x4 ξεπερνούν κατά πολύ τη φαντασία σας.

[Πηγή: autoedit/YouTube μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube