Έβαλε οκτώ μέτρα παραπάνω καρότσα και βγήκε στο δρόμο παγανιά

Έβαλε οκτώ μέτρα παραπάνω καρότσα και βγήκε στο δρόμο παγανιά

Ένα κινεζικό φορτηγό «πρόσθεσε» λίγη καρότσα για να μεταφέρει περισσότερα κιβώτια.

Η απολύτως εντυπωσιακή εικόνα, από την αρνητική μεριά βέβαια, του κινεζικού φορτηγού απαθανατίστηκε από Κινέζο αναγνώστη του CarNewsChina, σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Jinan της επαρχίας Shandong. Το φορτηγό είχε προσθέσει ένα τεράστιο πρόβολο-πλατφόρμα στο πίσω μέρος, μήκους τουλάχιστον οκτώ μέτρων, σε σχέση με τη στάνταρ καρότσα του.

Η πρόσθετη πλατφόρμα προσετέθη, προκειμένου να δημιουργηθεί έξτρα χώρος φόρτωσης. Η «μετασκευή» φαίνεται σχετικά στιβαρή και βασιζόταν σε μεταλλικό πλαίσιο, στηριγμένη με σιδερένιες δοκούς και ατσάλινα συρματόσχοινα. Φυσικά δεν υπήρχαν πρόσθετα φώτα και αντ’ αυτών τοποθετήθηκαν πορτοκαλί ανακλαστήρες στο κάτω μέρος του πρόσθετου πλαισίου.

Το φορτηγό φαίνεται να μεταφέρει άσπρα κιβώτια από φελιζόλ, τα ίδια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ψαριών από τα πολλά λιμάνια της επαρχίας Shandong στις μεγάλες πόλεις. Το φορτηγό μεταφέρει αμέτρητα τέτοια κιβώτια, προφανώς ελαφριά, καθώς η ανάρτηση φαίνεται να μην επιβαρύνεται ιδιαίτερα. Κάτι που δείχνει πως τα κιβώτια είναι κενά περιεχομένου, κάτι που προφανώς κάνει τα πράγματα λιγότερο επικίνδυνα ή τέλος πάντων έτσι νομίζει ο οδηγός του και η μεταφορική εταιρεία.

Η στάνταρ καρότσα του φορτηγού είναι μήκους μόλις πέντε μέτρων. Φυσικά, η μεταφορά κιβωτίων έστω και ελαφριών με τέτοιο τρόπο απαγορεύεται από την κινεζική νομοθεσία, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται στην πραγματικότητα κανένας δεν ενδιαφέρεται στη χώρα αυτή για τέτοιου είδους νομιμότητα, όσο τέτοιες μεταφορικές πρακτικές μένουν έξω από την πόλη και περιορίζονται σε ένα άδειο αυτοκινητόδρομο.

Ο φορτηγατζής είχε τουλάχιστον την «ευαισθησία» να τοποθετήσει έξτρα πλευρικούς καθρέφτες, αλλά με τα κιβώτια να ξεχειλίζουν από την καρότσα καμιά 30ριά πόντους από κάθε πλευρά, δώρον άδωρον.

[Πηγή CarNewsChina]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube