Η ισότητα των φύλων είναι «κινέζικα» για τους Κινέζους

Η ισότητα των φύλων είναι «κινέζικα» για τους Κινέζους

Η αντίληψη για την κατωτερότητα των γυναικών στην Κίνα δεν είναι κάτι τις που υφέρπει στην κοινωνία, αλλά υποστηρίζεται απροκάλυπτα και από τα μέσα ενημέρωσης.

Στην Κίνα, η αντίληψη για την ισότητα των φύλων βρίσκεται προφανώς σε άλλον αιώνα. Η παλιότερη ελληνική επωδός στους καυγάδες δρόμου μεταξύ ανδρών και γυναικών οδηγών «άντε μωρή, πλύνε κάνα πιάτο» στην κινεζική πραγματικότητα αποτελεί περίπου «επίσημη» θέση. Διαβάστε την παρουσίαση ενός θέματος από το CarNewsChina αυτολεξί.

«Δεν είναι εύκολο να πεις τι αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνος στους κινεζικούς δρόμους; Τα φορτηγά ή οι γυναίκες. Πιθανόν οι γυναίκες και για να το αποδείξουμε, σας παρουσιάζουμε σήμερα ακόμη ένα τρανό παράδειγμα του πόσο βλακωδώς επικίνδυνες είναι.

Ένα δείγμα του είδους προκάλεσε πανικό σε ένα υπόγειο πάρκινγκ στην υπέροχη πόλη του Chongqing, κάνοντας κάτι που δεν μπορείτε να φανταστείτε, μπερδεύοντας το γκάζι με το φρένο όταν πλησίαζε με μια καφέ Mercedes-Benz GL500 στο γκισέ για να πληρώσει.

Χτύπησε το κουβούκλιο, τραυμάτισε το φύλακα, έσπασε την μπαρα και έπεσε πάνω σε οκτώ άλλα αυτοκίνητα, πριν στανματήσει δίπλα σε ένα Audi A8»
.

Νομίζουμε πως κάθε παραπάνω σχολιασμός περιττεύει…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube