To “Buzz Car” της Ford δείχνει τον ενθουσιασμό του οδηγού του [video]

To “Buzz Car” της Ford δείχνει τον ενθουσιασμό του οδηγού του [video]

Η οδήγηση ενός σπορ αυτοκινήτου είναι ο καλύτερος τρόπος για να φωτίσετε τη ζωή σας, λέει επιστημονική έρευνα της Ford.

Αν θέλετε να «ενισχύσετε την αίσθηση ευφορίας και συναισθηματικής πληρότητας», οδηγείτε καθημερινά ένα σπορ αυτοκίνητο.

Έτσι πιστεύει η Ford και το αποδεικνύει με μια επιστημονική έρευνα που διεξήγαγε. Η εταιρεία συνεργάστηκε με νευρολόγους για να μετρήσει τα buzz moments”, τις «στιγμές έξαψης/ενθουσιασμού» που μας ευχαριστούν στη ζωή μας και συμβάλλουν στη γενική μας ευεξία. Εθελοντές μετρήθηκαν κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων: ενώ παρακολουθούσαν το αγαπημένο τους ματς, ενώ φιλούσαν το σύντροφό τους, ενώ έπαιρναν μάθημα χορού ή ενώ έβλεπαν ένα επεισόδιο του Game of Thrones.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόνο η βόλτα με το «τρενάκι του τρόμου» (roller coaster) πέτυχε μεγαλύτερο σκορ από την καθημερινή οδήγηση ενός σπορ αυτοκινήτου. «To roller coaster μπορεί να συναρπάζει στιγμιαία, αλλά δεν είναι ιδανικό για να σε πηγαίνει στη δουλειά σου καθημερινά», είπε ο Dr. Harry Witchel, Υπεύθυνος Τομέα στη Φυσιολογία. «Αυτή η έρευνα δείχνει πώς η οδήγηση ενός αυτοκινήτου επιδόσεων κάνει πολύ περισσότερα από το να σε πηγαίνει από το σημείο Α στο Β. Μπορεί να είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας που σας κάνει να νιώθετε καλά».

Η Ford όμως δεν περιορίστηκε στην έρευνα. Συνεργάστηκε με την Designworks και δημιούργησε το Buzz Car”, χρησιμοποιώντας ένα Focus RS, ένα ισχυρό PC για ηλεκτρονικά παιχνίδια, 110 φωτεινές λωρίδες και 82 οθόνες με 188.416 ξεχωριστά ενεργοποιούμενες LED.

Στη συνέχεια συνέδεσε τους εθελοντές με προηγμένο ιατρικό εξοπλισμό παρακολούθησης των συναισθηματικών τους αντιδράσεων – δίνοντας μια οπτική αναπαράσταση των συναισθημάτων αυτών με τα LEDάκια στο αυτοκίνητο.

Οι εθελοντές οδήγησαν το Focus RS και το αποτέλεσμα σας αφήνουμε να το δείτε στο παρακάτω video.

[Πηγή: Ford Europe/YouTube]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε και αναλύουμε το Ford Focus RS [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube