ΒMW M5: Ρεκόρ drift με ανεφοδιασμό εν κινήσει! [videos]

ΒMW M5: Ρεκόρ drift με ανεφοδιασμό εν κινήσει! [videos]

Η BMW μας προϊδεάζει για ρεκόρ Guinness που πήρε η νέα Μ5, ντιφτάροντας επί 8 ώρες με ανεφοδιασμό εν κινήσει!

Το πλήρες video με το ρεκόρ θα δημοσιευτεί αύριο, αλλά μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα του όλου εγχειρήματος από ένα teaser.

Η BMW κατείχε το ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο drift από το 2013, όταν ο εκπαιδευτής της Σχολής Σπορ Οδήγησης, Johan Schwartz, ντριφτάρισε την Μ5 της προηγούμενης γενιάς επί 82 km, καλύπτοντας 322,5 γύρους της πίστας του BMW Performance Center κοντά στο Greenville της Νότιας Καρολίνας (βλ. video κάτω)

Στη συνέχεια, η BMW έχασε το ρεκόρ από την Toyota, καθώς μια GT86 το έσπασε το 2014 και ξανά το 2017, όπου ο Νοτιοαφρικανός δημοσιογράφος Jesse Adams κάλυψε 165 km με τις πάντες, σε 5 ώρες και 46 λεπτά.

Τώρα η BMW αφήνει να εννοηθεί ότι ξαναπήρε πίσω το ρεκόρ με τη νέα Μ5 και οδηγό πάλι τον Johan Schwartz, ο οποίος ντιφτάριζε επί ένα 8ωρο!

Όπως εξηγούν στο teaser video, οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και οι οδηγοί επιτρέπεται πλέον να σταματούν για ανεφοδιασμό σε βενζίνη. Όμως η BMW θεώρησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «αδερφίστικο», όπως και το να τοποθετήσει στην Μ5 ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ.

Έτσι, χρησιμοποίησε μια Μ5 της προηγούμενης γενιάς ως κινούμενο βενζινάδικο για να ανεφοδιάσει τη νέα Μ5 εν κινήσει και να κάνει το όλο εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο και θεαματικό. Οι τεχνικοί αφαίρεσαν το πίσω κάθισμα της παλιάς Μ5 για να χωρέσει το επιπλέον ρεζερβουάρ από το οποίο ανεφοδιάστηκε το αυτοκίνητο του ρεκόρ. Και για να γίνει η μετάγγιση των 60-70 λίτρων που χρειάζονταν, επί 50 περίπου δευτερόλεπτα τα δύο αυτοκίνητα ντριφτάριζαν δίπλα-δίπλα, σε μια απίστευτη χορογραφία!

Το εγχείρημα, που έγινε για να αναδείξει τις ικανότητες της νέας, τετρακίνητης Μ5 στο ειδικό πρόγραμμα πισωκίνητης λειτουργίας, έλαβε χώρα σε βρεγμένη πίστα. Όμως, πριν φωνάξετε «ζαβολιά», αναλογιστείτε αν θα άντεχαν τα πίσω λάστιχα σε 8ωρο ντριφτ σε στεγνή άσφαλτο…

Το video της BMW μας θυμίζει λιγάκι και το παλιό, προ 20ετίας, της Shell, όπου ένα μονοθέσιο Formula 1 της Ferrari ανεφοδιαζόταν εν κινήσει από ένα… αεροπλάνο! (βλ. παρακάτω).

[Πηγή: Motor 1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube