Biski: Και σκούτερ και τζετ-σκι! [videos]

Biski: Και σκούτερ και τζετ-σκι! [videos]

Και δεν είναι το μόνο αμφίβιο που κατασκευάζει η αμερικανική Gibbs, αφού υπάρχουν αντίστοιχα τρίκυκλα καθώς και τετράτροχες «γουρούνες».

Η Gibbs του Michigan είναι μια εταιρεία που φτιάχνει αμφίβια οχήματα όλων των ειδών.

Το τελευταίο της δημιούργημα είναι ένα σκούτερ που μπορεί να μεταμορφωθεί σε τζετ-σκι μέσα σε 5” με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το κάπως ανοικονόμητο σκούτερ Biski παίρνει κίνηση από ένα δικύλινδρο μοτέρ βενζίνης 55 ίππων, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Μπορεί να πιάσει 130 km/h στην ξηρά και 37 mph (60 km/h) στο νερό. Έχει υδραυλικά δισκόφρενα μπροστά και πίσω, και βέβαια την πλήρως ανασυρόμενη πίσω ανάρτηση της Gibbs. Έχει επίσης τέσσερις εξατμίσεις: δύο πάνω από τον πίσω τροχό για την ξηρά και δύο στο κάτω μέρος του κύτους, για το νερό.

Αναμενόμενα, το υδροδυναμικό σύστημα κίνησης dual-jet, η ειδική ανάρτηση, το ρεζερβουάρ 20 λίτρων και τα διπλά φώτα δρόμου/πλεύσης, ανεβάζουν το βάρος στα 228 kg. Το Biski έχει μήκος 2.350 mm, πλάτος 950 mm, μεταξόνιο 1.790 mm, απόσταση από το έδαφος 150 mm και φοράει λάστιχα 120/70-16 και 150/80-15 εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Προσφέρεται με μονή σέλα για τους σπόρτσμεν και με διπλή για τους ζευγαρωμένους.

Η Gibbs είχε παρουσιάσει παλιότερα και το Quadski, ένα υβρίδιο «γουρούνας»/τζετ-σκι με 4κύλινδρο κινητήρα 145 ίππων από μοτοσικλέτα BMW K1300 (βλ. video και gallery). Έχει σειριακό 6άρι κιβώτιο με όπισθεν, ηλεκτρικό αυτοματοποιημένο συμπλέκτη της Gibbs και μετάδοση στους πίσω τροχούς με άξονα. Λόγω του βάρους των 605 kg, η τελική του περιορίζεται στα 73 km/h, τόσο στο νερό όσο και στην ξηρά.

Τιμές για το Biski δεν έχουν ανακοινωθεί από την Gibbs. Δεδομένου όμως ότι το Quadski ξεκινά από τα 34.000 ευρώ, μην περιμένετε το αμφίβιο σκούτερ να είναι φθηνό.

[Πηγή: gibbssports.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube