Το αυτόνομο αγωνιστικό της Roborace επιστρέφει στο Goodwood [video]

Το αυτόνομο αγωνιστικό της Roborace επιστρέφει στο Goodwood [video]

Μια ανάβαση χωρίς οδηγό από το DevBot 2.0

Η Roborace ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στο Goodwood Festival of Speed με το αναβαθμισμένο DevBot 2.0 το οποίο θα ολοκληρώσει την ανάβαση του λόφου χωρίς οδηγό, όπως έκανε και ο προκάτοχός του το 2018.

Roborace

Το DevBot 2.0 θυμίζει αγωνιστικό πρωτότυπο του Le Mans και σε αντίθεση με το προηγούμενο Robocar διαθέτει καμπίνα. Ο λόγος για αυτή τη σχεδιαστική αλλαγή είναι πως η πρώτη σεζόν της Roborace δεν θα περιλαμβάνει πλήρως αυτόνομα οχήματα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Ένας οδηγός θα έχει τον έλεγχο για μέρος του αγώνα, με τον υπολογιστή να μαθαίνει από τις ενέργειές του. Στη συνέχεια αλγόριθμοι θα αναλαμβάνουν την οδήγηση με τη νικήτρια ομάδα να είναι αυτή που θα συνδυάζει καλύτερα άνθρωπο και υπολογιστή.

Το αρχικό πλάνο που ανακοινώθηκε το 2015 ήθελε τους αγώνες αυτόνομων οχημάτων να ξεκινούν το 2017 όμως σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση ο πρώτος αγώνας με τα αναβαθμισμένα DevBot 2.0 αναμένεται μέσα στο 2019 με τρεις ομάδες (Arrival, TUM και University of Pisa) να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube