Audi: Δεν θα φτιάξουμε MPV

Audi: Δεν θα φτιάξουμε MPV

Η Audi απάντησε επίσημα ότι δεν σκοπεύει να εισέλθει στην κατηγορία των MPV, πεδίο κατ’ εξοχήν του ενδιαφέροντος της VW, όπως δήλωσε.

Η BMW 2 Series Active Tourer και Gran Tourer δεν αποτελούν προσεχή ανταγωνιστικά μοντέλα της εταιρείας από το Ingolstadt. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο Ulrich Hackenberg, επικεφαλής του τμήματος μηχανολογικής εξέλιξης της Audi αναφέρει ότι αυτής της κατηγορίας θα επιληφθεί η Volkswagen.

Η αλήθεια είναι ότι η BMW «παραβίασε» τους κωδικές της, λανσάροντας τις BMW 2 Series Active Tourer και Gran Tourer. Και τα δύο αυτοκίνητα, με σιλουέτα αδιαμφισβήτητα αλά MPV, έρχονται το λιγότερο να πρωτοτυπήσουν στην ιστορία της βαυαρικής μάρκας. Και για να ολοκληρωθεί η πρωτοτυπία, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητα επιβεβλημένες οικονομίες κλίμακας, τα αυτοκίνητα για επίσης πρώτη φορά στην ιστορία της BMW έχουν την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Κατά πόσον όμως, ο premium ανταγωνισμός είναι διατεθειμένος να απαντήσει;

Η απάντηση από το μαγαζί με τους τέσσερις κύκλους είναι κατηγορηματικά «όχι». Ο επικεφαλής του τμήματος μηχανολογικής εξέλιξης της Audi, Ulrich Hackenberg, επιβεβαίωσε στους συναδέλφους μας του Autonews ότι κανένα MPV δεν βρίσκεται στον εγγύς ή στο μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό μοντέλων της εταιρείας. Το πιο πρόσφατο αυτοκίνητο εξάλλου που άγγιζε την κατηγορία αυτή ήταν το Audi A2. Αυτοκίνητο που, παρά τη ρηξικέλευθη σιλουέτα του και την αλουμινένια καροσερί, δεν στάθηκε δυνατό να γοητεύσει τους καταναλωτές. Οι κακές επιδόσεις του στις πωλήσεις και το υψηλό κόστος εξέλιξης ουσιαστικά σταμάτησαν κάθε σκέψη για διάδοχό του.     

Ο Hackenberg παραδέχεται ότι θα ήταν φαν ενός τέτοιου αυτοκινήτου που εκείνη την εποχή πουλιόταν σε μια ιδιαίτερα υψηλή τιμή. Το πλαίσιο όμως που προτίμησε να εστιάσει ήταν η κατηγορία των κόμπακτ crossover, με το Audi Q1 που αναμένεται το 2016.  Ένα ψηλωμένο αυτοκίνητο για αστική και περιαστική χρήση που θα πατά στη διαμορφώσιμη  πλατφόρμα MQB που υποστηρίζουν τα Audi A3 και Volkswagen Golf, αλλά και τα υπόλοιπα κόμπακτ μοντέλα του γκρουπ VW, όπως το Seat Leon και το Škoda Octavia.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube