9χρονος στο τιμόνι Porsche Cayenne σε δημόσιους δρόμους [video]

9χρονος στο τιμόνι Porsche Cayenne σε δημόσιους δρόμους [video]

Υπάρχουν οικογενειακές ιστορίες για τις οποίες δεν ισχύουν τα προσωπικά δεδομένα. Όπως αυτή που έχει να κάνει με το αυτοκίνητο και την οδική ασφάλεια.

Η πιο πρόσφατη από αυτές συνέβη στο Βέλγιο και δεν έχει τίποτα το αστείο. Ίσως να νιώσατε αμέριστη συμπάθεια με εκείνη την παλιά ιστορία που ένα μικρό κορίτσι μετέφερε τον αλκοολικό πατέρα του με το οικογενειακό αυτοκίνητο; Θα τη λατρεύατε άραγε εξίσου, αν κινείτο με παραπάνω από 90 km/h σε κατοικημένη περιοχή;

Οι γονείς πάντα είναι υπερήφανοι για τους απογόνους τους. Για απόδειξη, λοιπόν, οι συγκεκριμένοι έβαλαν το δικό τους στο τιμόνι της οικογενειακής Porsche Cayenne και επιπλέον είχαν το θράσος να βιντεοσκοπήσουν τη φάση για να την ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και τότε, από οικογενειακό σουβενίρ με τη μορφή της ιδιωτικότητας περάσαμε σε σκάνδαλο ανευθυνότητας και πιθανώς στη συνέχεια σε δικαστική διερεύνηση.

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Μαρίου, σε δρόμους του χωριού Jabbeke στο Βέλγιο. Βλέπουμε έναν πατέρα να βιντεοσκοπεί το μικρό γιό του στο τιμόνι της οικογενειακής Porsche Cayenne και τη μητέρα να επικροτεί από το πίσω κάθισμα. Ο γιος ήταν έκπληκτος: «Ω! Οδηγώ Porsche. Νόμιζα ότι θα ήταν πιο δύσκολο», αναφώνησε ο μικρός πατώντας γκάζι και ξεπέρασε τα 90 km/h σε αστική ζώνη με όριο τα 50 km/h. Και ώ! της ανευθυνότητας, κάποια στιγμή ο πατέρας ακούγεται να λέει: «Τώρα πάτα τέρμα γκάζι».

Σύμφωνα με το σάιτ Het Nieuwsblad που έβγαλε την είδηση, το video αυτό που εντόπισαν και οι αρχές, δεν πρόκειται να μείνει χωρίς συνέχεια. Ο πατέρας ήδη εντοπίστηκε από την Αστυνομία. «Θα μπορούσε εκτός από την επιβολή προστίμου να κατασχεθεί και το αυτοκίνητό του. Θα μπορούσε ακόμη να διωχθεί για παρακίνηση σε υπέρβαση ταχύτητας. Οι εικόνες είναι πράγματι απίστευτες», δήλωσε η Kathleen Stinckens, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Louvain.

Στο video, βλέπουμε επίσης τον μικρό να ανάβει φλας δεξιά για να στρίψει. Μια κίνηση που επιβάλλεται από τον ΚΟΚ, αλλά πιθανότατα οι αρχές δεν θα δείξουν εξ αυτού επιείκεια, καθώς οι υπηρεσίες της δικαιοσύνης μπορούν να προσάγουν και ανηλίκους.

[Πηγή vroom.be μέσω Het Nieuwsblad]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube