1.400 αυτοκίνητα καταστρέφονται από πυρκαγιά σε πολυώροφο γκαράζ [video]

1.400 αυτοκίνητα καταστρέφονται από πυρκαγιά σε πολυώροφο γκαράζ [video]

Μαύρη Πρωτοχρονιά έκαναν οι ιδιοκτήτες, που είχαν πάει να παρακολουθήσουν ιππικούς αγώνες στο Liverpool.

Η φωτιά εκδηλώθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς σε πολυώροφο πάρκινγκ κοντά στην Echo Arena του Liverpool, στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την Guardian, μόνο λίγα αυτοκίνητα στον τελευταίο όροφο και στις γωνίες σώθηκαν. Το κτίριο κατέρρευσε στη μέση των ορόφων του κι έχει κριθεί δομικά ασταθές.

Ο πύραρχος του Merseyside, Dan Stephens, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η φωτιά ξεκίνησε κάτω από το καπό ενός Land Rover Discovery, που ήταν παρκαρισμένο στον τρίτο όροφο. Επεκτάθηκε γρήγορα σε διπλανά αυτοκίνητα και, κατά τον Stephens, η έλλειψη καταιονιστών έπαιξε σημαντικό ρόλο αφού ένα τέτοιο σύστημα πυρόσβεσης θα μπορούσε να είχε «καταστείλει ή ακόμη και σβήσει τελείως τη φωτιά».

Στην προσπάθεια πυρόσβεσης πήραν μέρος 12 οχήματα, τρία ελικόπτερα και 85 πυροσβέστες, αλλά το κύριό τους μέλημα ήταν να μην επιτρέψουν την επέκταση της φωτιάς σε διπλανά κτίρια. Σώθηκαν επίσης έξι σκύλοι που ήταν μέσα σε αυτοκίνητα και  όλα τα άλογα που ήταν στον πρώτο όροφο περιμένοντας να λάβουν μέρος στην επίδειξη.

Κανείς άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του, αλλά τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Οι δύο αφού ανέπνευσαν καπνό και μια γυναίκα που τραυματίστηκε στο χέρι προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φωτιά.

Το πολυώροφο γκαράζ ήταν γεμάτο από αυτοκίνητα επισκεπτών που είχαν έρθει για το Liverpool International Horse Show, το οποίο τελικά ματαιώθηκε λόγω των γεγονότων.

[Πηγές: The Guardian, The Telegraph]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube