BMW M3 στο τετράγωνο: Κάποιος ένωσε δύο μαζί [video]

BMW M3 στο τετράγωνο: Κάποιος ένωσε δύο μαζί [video]

Τι είναι καλύτερο από μια BMW M3; Μη βιαστείς να απαντήσεις «δύο BMW M3», γιατί ένας Κινέζος της συνένωσε.

Λατρεύουμε την BMW M3 για όλα όσα πρεσβεύει και σε ανταμοίβει όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι της. Ξεκίνησε ως homologation special κι αναδείχθηκε σε αυτοκινητικό ορόσημο, ένα γράμμα κι ένας αριθμός που κάνουν την καρδιά να χτυπά γρηγορότερα.

Ένα τόσο θρυλικό μοντέλο, είναι απόλυτα λογικό να έχει ορκισμένους φανατικούς θαυμαστές. Ένας από αυτούς στην Κίνα, αποφάσισε να φτιάξει τη φαρδύτερη BMW M3 του πλανήτη, μια Μ3 στο τετράγωνο. 

Αν αγχώνεσαι όταν μια BMW M3 σού γεμίζει τον μεσαίο καθρέπτη, φαντάσου να σου «κολλήσει» η συγκεκριμένη

BMW M3

Για να είμαστε ακριβείς, μπορεί ο ιδιότροπος Κινέζος να λατρεύει την εμφάνιση της BMW M3, ειδικά της γενιάς G80 στην οποία βασίζεται το δημιούργημά του, αλλά από κάτω δεν κρύβονται τα μηχανικά της μέρη.

Αντιθέτως, το φαρδύ αμάξωμα βασίζεται στο VW Lamando 5XL, ένα φαρδύτατο μοντέλο που πωλείται κανονικά στην κινεζική αγορά. Διάφορα πάνελ από τρακαρισμένες M3 έχουν συνεισφέρει ώστε να γίνει πραγματικότητα το οπτικό τρικ. 

BMW M3

Και τι κρύβεται πίσω από την 4πλή μάσκα; Δύο 6κύλινδροι κινητήρες S58; Ούτε κατά διάνοια. Ένας S58; Όχι, θα σε στενοχωρήσουμε, το θηριώδες αμάξωμα κινείται από έναν ταπεινό 4κύλινδρο 1,4 lt της VW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια προτιμάς; BMW M3 ή Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Ο «μερακλής» Κινέζος ήθελε να διαφοροποιήσει την εμφάνιση του Lamando 5XL, γιατί όσο κι αν τραβά τα βλέμματα, υπάρχουν κι άλλα παρόμοια στους κινεζικούς δρόμους. Κατά δήλωσή του, επέλεξε την BMW M3 γιατί είναι από τα λίγα μοντέλα που φαίνονται αρμονικά όταν τα διαπλατύνεις. Προφανώς λόγω της ιδιαίτερης μάσκας της.

BMW M3

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση με δύο ίδια μοντέλα κολλημένα μεταξύ τους, σαν «σιαμαία». Το αντίστοιχο Πολυτεχνείο της Ιαπωνίας είναι γνωστό για τις εξωφρενικές μετατροπές οχημάτων που πραγματοποιούν οι φοιτητές του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς η BMW M3 Touring ταπείνωσε τη Revuelto; [video]

Για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο τον περασμένο Ιανουάριου, επέλεξαν να συνενώσουν δύο Suzuki Samurai και να φτιάξουν τη δική τους εκδοχή του Hummer H1. Αλλά στο πολύ πιο χαμηλό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube