73χρονος, του πήραν το δίπλωμα έως το 2117, οδηγούσε άνετος

73χρονος, του πήραν το δίπλωμα έως το 2117, οδηγούσε άνετος

Η αστυνομία συνέλαβε 73χρονο που είχε χάσει το δίπλωμα οδήγησης για 92 χρόνια. Τώρα θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή παραπάνω.

δίπλωμα

Η αστυνομία στο Bathurst της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία συνέλαβε έναν οδηγό Subaru επειδή οδηγούσε ενώ του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα. Ε και αυτός, δεν μπορούσε να περιμένει λίγο να το πάρει πίσω; 

Άλλωστε, αρκετοί οδηγοί έχουν χάσει το δίπλωμά τους για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου, κάνουν λίγη υπομονή και ο χρόνος περνάει. Ο συγκεκριμένος όμως μάλλον δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Αφού σύμφωνα με τις προηγούμενες παραβάσεις, θα το έπαιρνε πίσω σε 92 χρόνια. Ναι, καλά διάβασες, τότε θα είχε δικαίωμα να πάρει πίσω την άδεια οδήγησης ο 73χρονος, το 2117. Τώρα, προφανώς ο χρονικός ορίζοντας θα μετατεθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Του είχαν πάρει το δίπλωμα μέχρι τα 165 του. Τι παραπάνω θα πάθει τώρα; Θα του το κρατήσουν μέχρι τα 200; Ε και;

Τον σταμάτησαν κατά τη διάρκεια ενός τυπικού αλκοτέστ, που να περίμεναν ότι θα «έβγαζαν» τέτοιο λαβράκι! Με την ταυτοποίηση των στοιχείων να δείχνει ότι του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης. Αν και στην Αυστραλία είναι πιο νομοταγείς από εμάς, δεν ήταν αυτό που τους έκανε να τρίβουν τα μάτια τους. Αλλά το γεγονός ότι ως ημερομηνία επιστροφής αναφερόταν το σωτήριον έτος 2117.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αγγλία: Αντί να πάρουν το δίπλωμα του Φίλιππου, του πήραν καινούργιο αυτοκίνητο!

Ο άνδρας συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Bathurst και τώρα αντιμετωπίζει έως 12 μήνες φυλάκιση. Οι πινακίδες του Subaru αφαιρέθηκαν και δεν θέλουμε να σκεπτόμαστε πόσο πιο πίσω θα πάει το 2117. Αν καταφέρει να εορτάσει τα 165α του γενέθλια, θα σκέφτεται ότι αντί να πάρει πίσω το δίπλωμα, τώρα θα πρέπει να περιμένει κάμποσες δεκαετίες ακόμα. 

δίπλωμα

Θα αντέξει μέχρι τότε; Μάλλον δύσκολα. Το μακροβιότερο άτομο που έχει αναφερθεί και καταγραφεί ποτέ είναι η Γαλλίδα Jeanne Louise Calment (1875-1997), η οποία έφτασε σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mόνο στην Ελλάδα: Μετέφερε μαθητές χωρίς δίπλωμα, του το είχαν αφαιρέσει επειδή οδηγούσε μεθυσμένος

Επί του παρόντος, ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο είναι ο Juan Vicente Perez Mora από τη Βενεζουέλα, γεννημένος στις 27 Μαΐου 1909. 

Περισσότερες ελπίδες δίνουμε στην αυτόνομη οδήγηση για να μετακινείται ο 73χρονος. Τον περασμένο Οκτώβριο παρουσιάστηκε το Tesla Cybercab, ένα αυτόνομο robotaxi χωρίς τιμόνι. Λογικά θα το προλάβει.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube