Η BMW ξεπέρασε σε ηλεκτρικές πωλήσεις την Tesla στην Ευρώπη

Η BMW ξεπέρασε σε ηλεκτρικές πωλήσεις την Tesla στην Ευρώπη

Ποιος θα το περίμενε; Η BMW πούλησε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από την Tesla.

Tesla

Να και κάτι που δεν περιμέναμε να δημοσιεύσουμε στο εγγύς μέλλον: Η BMW κατάφερε να υπερκεράσει την Tesla σε ηλεκτρικές πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιούλιο. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι το Tesla Model Y συνεχίζει να είναι το EV με τα υψηλότερα νούμερα στην Γηραιά Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων της BMW σημείωσαν αύξηση 35% από έτος σε έτος, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πτώση κατά 16% για την Tesla. Με τη γερμανική εταιρεία να σημειώνει 14.869 ταξινομήσεις, οριακά εμπρός από τα 14.561 καινούργια Tesla που προστέθηκαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Τακτική νίκη για την BMW στον στίβο των ηλεκτρικών, αναμφισβήτητη υπεροπλία του Tesla Model Y ως πρώτου ηλεκτρικού

Tesla

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω νούμερα προέρχονται από την «Ευρώπη των 28». Όπως εξηγεί το Automotive News Europe, αν συνυπολογίσουμε και τη Μεγάλη Βρετανία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και την Ισλανδία, η καταμέτρηση βγάζει πρώτη την Tesla για 629 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Tesla Model Y Juniper

Άσχετα όμως με το ποιος είναι ο ηλεκτρικός «βασιλιάς», δεν αμφισβητείται η πρωτοκαθεδρία του Tesla Model Y. Παρά την αναμονή για την ανανεωμένη έκδοση Juniper, σημειώσε 9.544 πωλήσεις. Σχεδόν διπλάσιες από τις 4.694 του Model 3. Τα ηλεκτρικά οχήματα της BMW πουλάνε πολύ καλύτερα από το παρελθόν κι αυτό οφείλεται κυρίως στην εμπορική πορεία της i4 και της iX1

Tesla

Μιας κι ο λόγος πήγε στην i4, αυτή τη στιγμή τρέχει μια ανάκληση που αφορά τουλάχιστον 1.150 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Μονάχου. Κάποια διαμήκης δοκός μπορεί να εμφανίσει ρωγμές και να παρέχει μειωμένη παθητική ασφάλεια σε περίπτωση πρόσκρουσης. 

Συνολικά, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μειώσει το μερίδιο αγοράς τους από το 14,6% τον Ιούλιο του 2023 στο 13,5% τον περασμένο μήνα. Γεγονός που μπορεί να αποδοθεί και στον περιορισμό των επιδοτήσεων σε κάποιες αγορές. Όπως τη γερμανική, που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Tesla

Το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις ανεξαρτήτως καυσίμου στην ήπειρό μας ήταν το Dacia Sandero, με 22.398 πωλήσεις, ακολουθούμενο από το Volkswagen T-Roc (19.254) και το Toyota Yaris Cross (17.314).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube