«Ορφάνεψε» το Μουσείο Αυτοκινήτου - Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Χαραγκιώνης

«Ορφάνεψε» το Μουσείο Αυτοκινήτου - Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Χαραγκιώνης

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στο εγχώριο real estate, δημιουργός του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου και πραγματικός λάτρης του αυτοκινήτου. 

Θόδωρος χαραγκιώνης

Πολιτικός μηχανικός, ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στο εγχώριο real estate, οδηγός αγώνων αλλά πάνω από όλα λάτρης του αυτοκινήτου, ο Θόδωρος Χαραγκιώνης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Συνέδεσε το όνομά του με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το οποίο ο ίδιος ίδρυσε και λειτούργησε από τον Μάρτιο του 2011, στο συγκρότημα του Athenian Capitol που βρίσκεται επί των οδών 3ης Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού και Πατησίων.

Η συλλογή των αυτοκινήτων ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, το 1977 και σήμερα απαριθμεί 300 αυτοκίνητα. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο υπάρχει αμφιθέατρο 200 θέσεων, το οποίο λειτουργεί ως χώρος συνεδρίων, παρουσιάσεων και εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια και ειδικά προγράμματα για σχολεία και παιδιά. 

Θόδωρος χαραγκιώνης

Ο Θόδωρος Χαραγκιώνης συμμετείχε ως οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτου με το ψευδώνυμο «Τάλμποτ». Πήρε μέρος τόσο σε ελληνικούς όσο και διεθνείς αγώνες με αποκορύφωμα τον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Ο Θεόδωρος Ν. Χαραγκιώνης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948 και είναι από το 1971 Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών. 

Θόδωρος χαραγκιώνης

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη, είναι ομάδα οικογενειακών επιχειρήσεων που ειδικεύεται στην επένδυση – ανάπτυξη και μακροχρόνια εκμετάλλευση επαγγελματικών ακινήτων στα κέντρα των σημαντικότερων ελληνικών πόλεων, με επίκεντρο την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, στην ανάπτυξη και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων και στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας.

Θόδωρος χαραγκιώνης

Η επαγγελματική του εμπειρία ενισχύθηκε από μεταπτυχιακά προγράμματα στο University of Shopping Centers το 1987 στην Atlanta (GA) και το 1988 στο San Francisco (CA), διοίκηση επιχειρήσεων το 1996 στο Stanford University, Palo Alto (CA), εξελιγμένη ανάπτυξη και διοίκηση ακινήτων και πολεοδομικό σχεδιασμό τα έτη 2001, 2002, 2003 στο Harvard G.S.D. Boston (MA) όπου έχει υπηρετήσει και ως επίκουρος καθηγητής και Ηγεσία το 2004 στο London Business School.

Διετέλεσε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του ICSC (International Council of Shopping Centers) που βραβεύει ετησίως τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης, μέλος του Advisory Committee του ICSC Europe και πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής του ICSC. Ήταν πρόεδρος επίσης του Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ) και ήταν μέλος του ULI (Urban Land Institute).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube