Dongfeng Nammi Box, στην Ευρώπη το ηλεκτρικό των €23.000

Dongfeng Nammi Box, στην Ευρώπη το ηλεκτρικό των €23.000

Το Nammi Box θα έχει μπαταρία 42,3 kWh κι ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων. Προσφέροντας αυτονομία 311 km.

Το Nammi Box της Dongfeng αναμένεται να αποτελέσει τον μεγάλο αντίπαλο του Citroen ë-C3 στην κατηγορία των προσιτών ηλεκτρικών. Η διάθεσή του θα αρχίσει από την Ελβετία, όπου θα πωλείται περί των €23.000 προ επιδότησης.

Το Nammi Box βασίζεται στην πλατφόρμα S3 της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας και χρησιμοποιεί μπαταρία 42,3 kWh, η οποία παρέχει ενέργεια σε ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων. Στην Κίνα, η Dongfeng πουλά το Nammi Box και με μικρότερη μπαταρία 31,5 kWh, αλλά αυτή η έκδοση δεν θα προσφέρεται στη Γηραιά Ήπειρο. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορεί να φορτιστεί η μπαταρία, αλλά η κινεζική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 311 km κατά το πρωτόκολλο μέτρησης WLTP.

Με τιμή που αντιστοιχεί σε ένα αντίστοιχου εξοπλισμού κι ισχύος μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το Nammi Box της Dongfeng προσφέρει ηλεκτρική κίνηση σε θερμική τιμή

Nammi Box

Το Nammi Box έχει μήκος 4.030 mm, πλάτος 1.810, ύψος 1.570 mm και μεταξόνιο 2.660 mm. O χώρος αποσκευών φτάνει τα 326 lt. Η σχεδίασή του είναι συμβατή με τα ευρωπαϊκά γούστα, με κομψές γραμμές, χωνευτές χειρολαβές, παράθυρα χωρίς πλαίσιο, ενώ μπορεί να παραγγελθεί με λευκή οροφή για να κάνει χαριτωμένη αντίθεση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πάτησε Ευρώπη το Dongfeng MHero 1, το κινεζικό Hummer

Παρά την τιμή αγοράς, το εσωτερικό είναι καλά εξοπλισμένο. Μπροστά από τον οδηγό βρίσκεται ένα δίχρωμο δερμάτινο τιμόνι και μια μικρή οθόνη που εμφανίζει σημαντικές ενδείξεις.

Nammi Box

Μια μεγάλη οθόνη infotainment είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό, ενώ κάτω από αυτήν βρίσκονται ένα ζευγάρι κομψών μεταλλικών αεραγωγών. Μας αρέσει το λευκό καπιτονέ δέρμα που απλώνεται στα πάνελ των θυρών και στο κάτω μισό του ταμπλό και προσθέτει πινελιές πολυτέλειας στην καμπίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η κινεζική Dongfeng θα φτιάχνει 100.000 ηλεκτρικά στην Ιταλία

Μια πλωτή κεντρική κονσόλα με άφθονο αποθηκευτικό χώρο κι ο ασύρματος φορτιστής τηλεφώνου ενισχύουν την πρακτικότητα της καμπίνας. Σε μερικούς ίσως θυμίσει την αντίστοιχη βάση της καινούργιας Lancia Y.

Nammi Box

Αρχικά, τα μοντέλα Nammi Box που πωλούνται στην Ελβετία θα εισάγονται από την Κίνα. Ωστόσο, η Dongfeng βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση για να ανοίξει ένα εργοστάσιο στη γειτονική χώρα.

Εάν το κάνει, θα μπορούσε να κατασκευάσει εκεί το Nammi Box και να «ντριμπλάρει» τους δασμούς εισαγωγής της ΕΕ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube