Toyota Yaris Cross, πρώτο σε πωλήσεις B-SUV στην Ευρώπη

Toyota Yaris Cross, πρώτο σε πωλήσεις B-SUV στην Ευρώπη

To Toyota Yaris Cross βρίσκεται στην κορυφή των πανευρωπαϊκών πωλήσεων στην κατηγορία των B-SUV για το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Toyota Yaris Cross

Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή των πωλήσεων στα B-SUV, με το Toyota Yaris Cross να ηγείται πλέον της πιο εμπορικής κατηγορίας της Ευρώπης, προσπερνώντας το VW T-Roc.

Το υβριδικό Toyota Yaris Cross σίγουρα δεν χρειάζεται συστάσεις. Η πολύ καλή εμπορική του πορεία συνεχίζεται πανευρωπαϊκά, μιας και βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας των B-SUV για το πρώτο τετράμηνο του έτους. Ον μάλιστα το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο που βρίσκεται στην κορυφή της πιο ανταγωνιστικής και εμπορικής κατηγορίας της Γηραιάς Ηπείρου.

To 94% των πωλήσεων του Toyota Yaris Cross αφορά τις υβριδικές εκδόσεις

Toyota Yaris Cross

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: MG ZS 1.0T MT 111 PS

Η κατηγορία των B-SUV ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση της, μετά την αύξηση των πωλήσεων κατά 9,4%. Σε απόλυτους αριθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce, πάνω από 802.000 αυτοκίνητα της κατηγορίας B-SUV διατέθηκαν στην Ευρώπη την περίοδο «Ιανουάριος-Απρίλιος 2024».  

Οι πωλήσεις του μοντέλου της ιαπωνικής φίρμας μπορεί να μειώθηκαν ελαφρώς σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς, πλην όμως, οι πωλήσεις του VW T-Roc μειώθηκαν λίγο περισσότερο και ως εκ τούτου το τοπίο στην κορυφή άλλαξε. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, οι ταξινομήσεις του Yaris Cross έφτασαν τις 66.171 μονάδες , έναντι 65.950 για το γερμανικό B-SUV.

Τη μερίδα του λέοντος, σε συντριπτικό μάλιστα βαθμό συγκεντρώνουν οι υβριδικές εκδόσεις του Yaris Cross, σε ποσοστό 94%. Καθιστώντας το έτσι το υβριδικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

VW T-Roc

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Renault Captur στη Μαδρίτη

Συνολικά πάντως, οι πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων αυξήθηκαν κατά 16% (118.580 μονάδες), αποτελώντας σταθερά τη δεύτερη αγαπημένη κατηγορία των ευρωπαίων καταναλωτών. Στην κατηγορία των αστικών SUV, αντιπροσώπευαν το 15% των πωλήσεων, τοποθετώντας το συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης πάνω από τα ντίζελ (6,5%) και τα αμιγώς ηλεκτρικά (5,4%). Με τη βενζίνη να είναι ακόμα έτη φωτός μπροστά, με ποσοστό 68%.

Κατά τα λοιπά, το βάθρο των πωλήσεων συμπληρώνει το Peugeot 2008 (60.666), για να ακολουθήσουν τα Ford Puma (59.259), Dacia Duster (56.631), Renault Captur (49.778), VW T-Cross (38.837), Nissan Juke (36.652 που ισοδυναμεί με εντυπωσιακή άνοδο 44%), Skoda Kamiq (34.176) και MG ZS (33.960).
 B-SUV European Sales

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube