Kia EV3, πόσο κοστίζει στην ελληνική αγορά;

Kia EV3, πόσο κοστίζει στην ελληνική αγορά;

Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV3 έφτασε στην Ελλάδα με την εγχώρια αντιπροσωπεία να ανακοινώνει την τιμή του.

Kia EV3

Το Kia EV3, το μικρότερο μοντέλο της οικογένειας των EV της κορεατικής φίρμας είναι πλέον διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, με μπαταρία 58,3 και 81,4 kWh. Και τιμή κάτω από τις €30.000.

Το EV3 παρουσιάστηκε τον Μάιο, θέλοντας να ενισχύσει τη θέση της Kia στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με τους Κορεάτες να προσφέρουν στο κοινό ένα κόμπακτ SUV με φουτουριστική, νεανική σχεδίαση, όπως άλλωστε είχαμε δει και στο πρωτότυπο. Οι σχεδιαστές της εταιρείας άλλωστε, όπως παραδέχτηκαν, είχαν θέση εξαρχής στόχο να μην υπάρξουν αποκλίσεις σε σχέση με το πρωτότυπο.

Το Kia EV3 ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά από €29.990, περιλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης αλλά και της έκπτωσης που εξασφάλισε η ελληνική αντιπροσωπεία

Kia EV3

Το αυτοκίνητο ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της ναυαρχίδας της γκάμας, EV9, υιοθετώντας την τετραγωνισμένη σχεδίαση αλλά όχι και τον πληθωρικό όγκο του μεγάλου SUV. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην αεροδυναμική απόδοση, όπως άλλωστε μαρτυρά και ο συντελεστής οπισθέλκουσας που περιορίζεται στα 0,269 Cd. Μεγιστοποιώντας έτσι την αποδοτικότητα του μήκους 4,3 m κόμπακτ SUV της Kia.

Περνώντας στο εσωτερικό, η σχεδίαση του ταμπλό συνδυάζει το μίνιμαλ με το σύγχρονο και το λιτό με το hi-tech. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα πάνελ με δύο μεγάλες οθόνες 12,3”, μια σε ρόλο πίνακα οργάνων και μια για τον χειρισμό του infotainment.

Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας είναι απεριόριστες, περιλαμβάνοντας, over-the-air ενημερώσεις, premium υπηρεσίες streaming, καθώς επίσης και τον φωνητικό βοηθό της Kia που έχει γίνει ακόμα πιο φιλικός προς τον χρήστη, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Kia EV3

Ως προς τη μπαταρία, το νέο Kia EV3 προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές δύο επιλογές. 58,3 kWh (Standard Range) και 81,4 kWh (Long Range). Που σύμφωνα με την Kia επιτρέπουν αυτονομία που ξεκινά από τα 400 km στην έκδοση Standard Ramge και μπορεί να φτάσει έως και τα 600 km στην έκδοση Long Range με τη μεγάλη μπαταρία.

Στο κομμάτι των επιδόσεων τώρα, οι 204 ίπποι και τα 283 Nm, υπόσχονται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές επιδόσεις, με το 0-100 να έρχεται σε 7,4” και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 170 km/h.

Το Kia EV3 ξεκινά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας από τις €29.990, περιλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 αλλά και της έκπτωσης €3.000 που εξασφάλισε η ελληνική αντιπροσωπεία. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Kia.

ΈκδοσηΤιμή (περιλαμβανομένης κρατικής επιδότησης και έκπτωσης)
EV3 Earth 204 PS (58,3 kWh Standard Range)€29.990
EV3 Earth 204 PS (81,4 kWh Long Range)€33.990
EV3 GT-Line (81,4 kWh Long Range)€36.990

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube