WRC: Ράλι Γερμανίας, αντίστροφη μέτρηση [video]

WRC: Ράλι Γερμανίας, αντίστροφη μέτρηση [video]

O πρώτος ασφάλτινος αγώνας της χρονιάς μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην κορυφή;

Ξεκινά αύριο για να ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Αυγούστου, ο πρώτος αμιγώς ασφάλτινος αγώνας της χρονιάς, το Ράλι Γερμανίας. 

Για πολλούς ο συγκεκριμένος αγώνας είναι η φάση κλειδί που μπορεί να κρίνει την εξέλιξη του πρωταθλήματος τόσο σε επίπεδο οδηγών όσο και κατασκευαστών. Ασφάλτινος βέβαια είναι και ο αγώνας του Μόντε Κάρλο που ανοίγει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα όμως δεν "λογίζεται" ως τέτοιος λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών. 

Οδηγοί και μηχανικοί πρέπει να ξεχάσουν όσα ήξεραν για τη σειρά εκκίνησης και τα “παιχνίδια” που αυτή έκρυβε στους προηγούμενους χωμάτινους αγώνες και να κινηθούν στο όριο για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κούρσα του τίτλου. 

Ωστόσο, το ράλι της Γερμανίας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, μη όντας ένα “απλό” ασφάλτινο ράλι. Και αυτό γιατί υπάρχουν διαφορετικού τύπου οδοστρώματα στις ειδικές διαδρομές (18 συνολικά) που απαιτούν σεβασμό και τεχνική από πλευράς οδηγών. 

Το ράλι Γερμανίας που διεξάγεται υπό την αιγίδα (και όχι μόνον) της ADAC, μπήκε στο καλαντάρι του WRC το 2002 και το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι τα περάσματα μέσα από όμορφους αμπελώνες αλλά και οι πολύ στενοί δρόμοι, αλλά και οι πολλές κλειστές στροφές. Ιδιάιτερη προσοχή χρειάζεται στα τσιμεντένια κομμάτια των δρόμων όπου η πρόσφυση αλλάζει δραματικά, την ώρα που οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ασταθείς με τη βροχή να παραμονεύει και να καθιστά πονοκέφαλο την επιλογή ελαστικών.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι το 2014 το αποτέλεσμα ουσιαστικά κρίθηκε από τις εξόδους που είχαν οι Ogier, Latvala και Meeke, φέρνοντας έτσι τον Thierry Neuville στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και την ομάδα της Hyundai να πανηγυρίζει τη μία και μόνη νίκη της στο WRC.

Αντίθετα πέρυσι, η VW έκανε κυριολεκτικά περίπατο πετυχαίνοντας το “1-2-3” με τους Ogier, Latvala, Mikkelsen και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα με τον πλέον εμφατικό τρόπο. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη διαδρομή του αγώνα και ποιες θα είναι οι ειδικές διαδρομές κάθε μέρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube