WRC: Αυτά είναι τα λάστιχα για το Ράλι Σουηδίας

WRC: Αυτά είναι τα λάστιχα για το Ράλι Σουηδίας

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα ελαστικά που χρησιμοποιούν οι οδηγοί στον πάγο και το χιόνι

Με τις εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε αγώνες όπως είναι το Ράλι Σουηδίας, είναι φυσικό και τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται να είναι ανάλογης... ιδιαιτερότητας.

Κάθε ένα από τα ειδικά αυτά ελαστικά της Michelin έχει πάνω του 384 καρφιά των οποίων το μήκος είναι 20 χιλιοστά. Από αυτά μόλις τα 7 χιλιοστά έχουν επαφή με το δρόμο.
Η πρόσφυση που προσφέρουν τα συγκεκριμένα ελαστικά στο χιόνι είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ καλύτερη και από αυτήν που έχουν τα αυτοκίνητα στους χωμάτινους αγώνες.

Μοναδικός φόβος των οδηγών είναι οι μικτές συνθήκες σε μια ειδική. Αν δηλαδή πρέπει να φορέσουν τέτοια λάστιχα αλλά ο δρόμος δεν έχει σε κάποια σημεία πολύ χιόνι, τότε η λάσπη μπορεί να καταστρέψει τα καρφιά και στη συνέχεια, όταν το αυτοκίνητο βρεθεί και πάλι σε χιονισμένο οδόστρωμα, τα ελαστικά να μην μπορούν να προσφέρουν την επιθυμητή πρόσφυση.

Στη Σουηδία ο κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του 28 ελαστικά, εκ των οποίων τα 4 θα χρησιμοποιηθούν στο shakedown. Με δεδομένο ότι την πρώτη ημέρα του αγώνα δεν υπάρχει ενδιάμεσο σέρβις στις ειδικές, η διαχείριση των ελαστικών τη συγκεκριμένη ημέρα είναι ένας μικρός πονοκέφαλος για τους οδηγούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube