Σημερινοί οδηγοί εναντίον θρύλων στη Φιλανδία

Σημερινοί οδηγοί εναντίον θρύλων στη Φιλανδία

Πέντε κορυφαίοι σημερινοί οδηγοί θα αντιμετωπίσουν τέσσερις παλιούς θρύλους των ράλι σε ειδική πίστα στο κέντρο του Ελσίνκι.

Η “Neste Oil Rally Helsinki Battle” θα γίνει για να γιορτάσει τα 20 χρόνια χορηγίας της Neste Oil στο Ράλι Φιλανδίας.

Η ειδική διαδρομή θα χαραχτεί στην περιοχή Hietalahti της φιλανδικής πρωτεύουσας, Ελσίνκι.

Η λίστα των σύγχρονων οδηγών ράλι που θα αγωνιστούν περιλαμβάνει τους Mads Ostberg από τη Citroën, Thierry Neuville και Juho Hänninen από τη Hyundai, και Sébastien Ogier και Jari-Matti Latvala από τη Volkswagen. 

Απέναντί τους, οι πέντε σημερινοί οδηγοί θα βρουν μια ομάδα θρύλων από τη Φιλανδία, που θα περιλαμβάνει τους Markku Alen, Juha Kankkunen, Marcus Grönholm και Tommi Mäkinen. Οι τέσσερις θρύλοι έχουν κερδίσει συνολικά 10 παγκόσμιους τίτλους.

Η αναμέτρηση θα γίνει στις 26 Ιουλίου, μία εβδομάδα πριν το Φιλανδικό Ράλι, και όλοι οι οδηγοί, παλιοί και νέοι, θα αναμετρηθούν με αυτοκίνητα WRC προδιαγραφών 2014 που θα προμηθεύσουν οι Citroen, Hyundai και VW, και θα μοιραστούν με κλήρωση.

Ο Jari-Matti Latvala δήλωσε για την περίσταση: «Όταν ήμουν μικρός, τα είδωλά μου ήταν ο Henri Toivonen και ο Juha Kankkunen. Είναι συναρπαστικό που θα αγωνιστώ ενάντια στους τέσσερις θρύλους, αλλά αυτός που θα ήθελα πραγματικά να νικήσω είναι ο Juha

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube