Rally Mexico, 3η μέρα: Ogier, Latvala και Neuville στο βάθρο

Rally Mexico, 3η μέρα: Ogier, Latvala και Neuville στο βάθρο

O Sebastien Ogier κυριάρχησε στο Μεξικό, παίρνοντας την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα από τον Jari-Matti Latvala. Πρώτο βάθρο για τη Hyundai

O Ogier νίκησε τον team-mate του, Latvala, με διαφορά απάνω από ένα λεπτό, και η δεύτερη αυτή φετινή νίκη του τον φέρνει πρώτο στη βαθμολογία με διαφορά 3 βαθμών από τον Φιλανδό.

Ο Neuville συμπλήρωσε το βάθρο, αν και πάνω από 5 λεπτά πίσω από τον Ogier. Ο team-mate του Βέλγου, Chris Atkinson, επίσης πήρε βαθμούς τερματίζοντας 7ος στον πρώτο του αγώνα με το Hyundai i20 WRC.

O αγώνας στο Μεξικό ήταν μια επίδειξη δύναμης από τον Ogier, αφού πήρε τα ηνία του αγώνα από τον Mads Ostberg το πρωί του Σαββάτου. Ο Γάλλος διέλυσε τον ανταγωνισμό το Σάββατο το απόγευμα και πήρε άλλες δύο ειδικές την Κυριακή συν τη μέγιστη βαθμολογία στην Power Stage. Συνολικά νίκησε σε 14 από τις 22 ειδικές. 

Ο Latvala (κάτω) είχε ρυθμό ανάλογο με του Ogier σε κάποια σημεία του αγώνα, όμως πέρασε μια δύσκολη Παρασκευή όπου ξεκινούσε πρώτος και έχασε 40” σε σχέση με τον team-mate του καθαρίζοντας το δρόμο. Τελικά τερμάτισε 1’ 26” πίσω από τον πρωταθλητή.

Όταν το Σάββατο χτύπησε ο Ostberg το Citroen του, ο Mikko Hirvonen αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο Ford και ο Kris Meeke βγήκε από το δρόμο με το δεύτερο Citroen, o Latvala δεν είχε αντίπαλο για τη 2η θέση και ο Neuville –που ήταν μόλις 9ος την Παρασκευή– κληρονόμησε την 3η θέση.

Ο Βέλγος (κάτω) οδήγησε προσεκτικά το Hyundai για να ανέβει στο βάθρο στο τρίτο μόλις ράλι του (φτιαγμένου στη Γερμανία) i20 WRC, παρότι η ομάδα φοβόταν ότι αυτός ο αγώνας θα ήταν ο πιο δύσκολος γι’ αυτήν.

Το αποτέλεσμα κινδύνεψε να χαθεί όταν το i20 άρχισε να χάνει νερά στην απλή για τον τερματισμό στη Leon, αλλά ο Neuville κατάφερε να το φέρει πίσω σώο.

Άλλος ένας κερδισμένος από τις ατυχίες των άλλων ήταν ο Elfyn Evans (κάτω). Ο νεαρός οδηγός της M-Sport πήρε την 4η θέση (την καλύτερη της καριέρας του στο WRC), κρατώντας το Fiesta του πάνω στο δρόμο, ενώ πιο έμπειροι οδηγοί, όπως ο team-mate του, o Robert Kubica, και ο Andreas Mikkelsen της VW, εγκατέλειψαν από οδηγικά λάθη.  

Ο Kubica δεν αγωνίστηκε καθόλου την Κυριακή, αφού είχε τουμπάρει δύο φορές σε δύο μέρες και είχε πάθει ζημιά το roll-cage του Fiesta. O Mikkelsen δεν ήταν ποτέ στο παιχνίδι, αφού είχε μια έξοδο νωρίς στον αγώνα και συμπλήρωσε την ευτυχία του με ένα τουμπάρισμα το Σάββατο το απόγευμα.

Ο Martin Prokop και ο τοπικός ήρωας Benito Guerra συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα, ακολουθώντας και οι δύο συντηρητικό ρυθμό την Κυριακή ώστε να τερματίσουν και να επωφεληθούν από τα λάθη και τις ατυχίες των άλλων.

Ο Yuriy Protasov πήρε τη νίκη στην κατηγορία WRC2 δια περιπάτου, παρότι έκανε τη μεγαλύτερη ειδική του αγώνα –την Guanajuato των 55 km– με σπασμένο ημιαξόνιο. Ο Ουκρανός πήρε τελικά τη 10η θέση στη γενική κατάταξη αφού ο Meeke (που αγωνιζόταν κάτω από τον κανονισμό Rally 2) ξαναβγήκε από το δρόμο στην τελευταία ειδική.

Η σειρά τερματισμού μετά την Ε.Δ.22:
 ΘΟδηγός              Ομάδα         Χρόνος/Διαφ.
 1.  Sebastien Ogier     VW             4h27m41.8s
 2.  Jari-Matti Latvala  VW               +1m12.6s
 3.  Thierry Neuville    Hyundai          +5m28.6s
 4.  Elfyn Evans         M-Sport Ford     +6m49.3s
 5.  Martin Prokop       Czech Ford       +9m54.4s
 6.  Benito Guerra       M-Sport Ford    +12m57.6s
 7.  Chris Atkinson      Hyundai         +15m15.4s
 8.  Mikko Hirvonen      M-Sport Ford    +17m06.8s
 9.  Mads Ostberg        Citroen         +25m41.6s
10.  Yuriy Protasov      Protasov Ford   +28m18.2s*
 * WRC2
 
Εγκαταλείψεις WRC:
      Kris Meeke          Citroen              Ε.Δ.22
     Robert Kubica       M-Sport Ford         Ε.Δ.13
 
Οι χρόνοι στην power stage:
  1.  Sebastien Ogier     VW                4m34.2s
 2.  Jari-Matti Latvala  VW                  +1.8s
 3.  Mikko Hirvonen      M-Sport Ford        +4.9s
 4.  Thierry Neuville    Hyundai             +6.4s

5.  Mads Ostberg        Citroen             +9.6s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube