Rally Mexico, 2η μέρα: Άνετα πρώτος ο Ogier, «ένα-δύο» της VW

Rally Mexico, 2η μέρα: Άνετα πρώτος ο Ogier, «ένα-δύο» της VW

O Sebastien Ogier έχει χτίσει άνετη διαφορά από τον Jari-Matti Latvala, ενώ ο Thierry Neuville είναι ανέλπιστα 3ος με το νεοφώτιστο Hyundai

O Ogier, που είχε δηλώσει «θυμωμένος» που δεν ήταν επικεφαλής στο πρωτάθλημα μετά τη Σουηδία, πήρε και τις δύο πρωινές ειδικές του Σαββάτου –την Ibarilla των 30 km και την Otates των 53 km– για να ανοίξει μια διαφορά 49” από τον Latvala μέχρι τη μεσημεριανή διακοπή για σέρβις.

Ο Φιλανδός κληρονόμησε τη 2η θέση όταν ο Mads Ostberg χτύπησε σε ένα πρανές και έσπασε το πίσω αριστερό γόνατο της ανάρτησης του Citroen DS3. Ο Νορβηγός προσπάθησε να επισκευάσει τη ζημιά πριν την ειδική-μαμούθ Otates, αλλά έχασε την εκκίνηση αφού σταμάτησε στην απλή διαδρομή και δεν κατάφερε να ξεκινήσει την Ε.Δ.13 μέσα στην επιτρεπόμενη προθεσμία των 30 λεπτών.

Χάρη σ’ αυτό το γεγονός, αλλά και στους καλούς του χρόνους στις δύο πρωινές ειδικές, ο Neuville (κάτω) ανέβηκε στην 3η θέση αφού πέρασε τον Elfyn Evans. H επίδοση του Βέλγου είναι η πιο πειστική του Hyundai i20 μέχρι στιγμής στην πρώτη του χρονιά.

Από την πλευρά του, ο νεαρός Ουαλός της M-Sport Ford δείχνει να έχει εξασφαλίσει την 4η θέση μετά από ώριμη και σίγουρη οδήγηση χωρίς λάθη και ατυχίες.

Αντίθετα, ο team-mate του, ο Robert Kubica, ήταν ένας από τους δύο οδηγούς (ο άλλος ήταν ο Andreas Mikkelsen) που τερμάτισε την Ε.Δ.13 ανάποδα, τουμπάροντας για δεύτερη φορά στον αγώνα. Καθώς το roll-cage του Fiesta στράβωσε, ο Πολωνός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οριστικά τον αγώνα.  

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Ogier άνοιξε τη διαφορά του από τον Latvala σε πάνω από 1 λεπτό, κερδίζοντας τις τρεις από τις πέντε ειδικές.

Ο Γάλλος έχασε από τον Φιλανδό μόνο στην υπερειδική της Ε.Δ.17, ενώ κατάφερε να κάνει το 2ο χρόνο στην Ε.Δ.18 σώζοντας από τούμπα το VW Polo που είχε σηκωθεί στους δύο τροχούς.

Ο Neuville, που συναγωνίστηκε τον Ogier στις δύο υπερειδικές, είναι μεν τριάμισι λεπτά πίσω από τον Latvala, όμως έχει ανοίξει μια διαφορά 47” από τον Evans (κάτω).

Οι δύο οδηγοί, παρότι μονομαχούσαν μέχρι το πρωί, τώρα έχουν στόχο απλά να τερματίσουν τον αγώνα που έχει μέχρι στιγμής πάρει το σκαλπ πολλών πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος.

Από αυτούς, ο Andreas Mikkelsen και ο αρχικά πρωτοπόρος του αγώνα Mads Ostberg αναμένεται να ξαναξεκινήσουν αύριο χάρη στον κανονισμό Rally2.

Οι Mikko Hirvonen και Kris Meeke ήδη αγωνίζονται κάτω από τον Rally2 και είναι στην 8η και 9η θέση έχοντας περάσει τον κυρίαρχο της κατηγορίας WRC2, Yuriy Protasov, από χθες το απόγευμα. Ο Meeke μάλιστα έκανε τον 1ο χρόνο στην Ε.Δ.18.

Η γενική κατάταξη μετά την Ε.Δ.18:

Θ. Οδηγός              Ομάδα            Χρόνος/Διαφ.

1. Sebastien Ogier     VW             3h36m42.2s
2. Jari-Matti Latvala  VW               +1m00.3s
3. Theirry Neuville    Hyundai          +4m37.0s
4. Elfyn Evans         M-Sport Ford     +5m24.0s
5. Martin Prokop       Czech Ford       +8m02.5s
6. Benito Guerra       M-Sport Ford    +10m33.6s
7. Chris Atkinson      Hyundai         +12m18.3s
8. Mikko Hirvonen      M-Sport Ford    +16m09.4s
9. Kris Meeke          Citroen         +17m18.9s
10. Yuriy Protasov     Protasov Ford   +17m35.0s*

*Κατηγορία R5 (WRC2)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube