Ράλι Σουηδίας: Ο Latvala έφτασε τη διαφορά από τον Mikkelsen στα 7,5"

Ράλι Σουηδίας: Ο Latvala έφτασε τη διαφορά από τον Mikkelsen στα 7,5"

Στη 13η ειδική, όλοι οι οδηγοί παραπονούνται για την κατάσταση του δρόμου και φοβούνται για ζημιές στα λάστιχα δεδομένου ότι υπάρχουν παντού πέτρες και όχι χιόνι.

Στα 6,6" ήταν η διαφορά του Latvala από τον Mikkelsen μετά την 12η ειδική διαδρομή και τώρα αυτή διαμορφώθηκε στα 7,5" με τον Latvala να είναι μόλις 9 δέκατα ταχύτερος του διώκτη του.


Ταχύτερος όμως όλων για μια ακόμη φορά ο Ogier που κέρδισε και αυτήν την ε.δ. και ανέβηκε στη 10η θέση της γενικής.

Νωρίτερα, ο Kubica, μιλώντας στον τερματισμό της 13ης ε.δ. για τη "στιγμή" που είχε στην προηγούμενη ειδική, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την τύχη του διότι στο σημείο που βγήκε υπήρχαν θεατές, αλλά και τους ταλαυταίους που τον βοήθησαν πάρα πολύ για να ξαναβάλει το αυτοκίνητο στο δρόμο.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του δρόμου, ειδικά μετά το δεύτερο πέρασμα το χιόνι είναι μάλλον λιγοστό με το χώμα να επικρατεί, ενώ όπως τόνισε και ο Μeeke, οτιδήποτε βλέπεις άσπρο πλέον είναι σαν να πατάς σε black ice.
O Hirvonen τόνισε πως οι ειδκές έχουν καταστραφεί τελείως, υπάρχουν παντού βαθιές ροδιές και διάσπαρτες μικρές ή μεγαλύτερες πέτρες, ενώ τόσο αυτός όσο και ο Ostberg τόνισαν πως θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα με τα λάστιχα όσο και αν προσπαθούμε να τα φυλάξουμε από χτυπήματα.
Και αυτό γιατί η επόμενη ειδική είναι η μαγαλύτερη της ημέρας με μήκος 22,76 χιλιόμετρα, οπότε ο παράγοντας "λάστιχα" μπορεί να αποβεί καθοριστικότατος...

Σε ό,τι αφορά τη Hyundai, να σημειώσουμε πως τόσο ο Hanninen όσο και ο Neuville εγκατέλειψαν στην ίδια ειδική. Ο μεν Βέλγος στο πρώτο πέρασμα το πρωί, ο δε Hanninen στο δεύτερο.

Γενική κατάταξη μετά την 13η ειδική
1 Latvala (VW)
2 Mikkelsen (VW) +7.5s
3 Ostberg (Citroen) +48.5s
4 Hirvonen (M-Sport Ford) +1m00.8s
5 Tanak (M-Sport Ford) +1m03.9s
6 Meeke (Citroen) +2m22.0s
7 Tidemand (M-Sport Ford) +2m34.7s
8 Solberg (M-Sport Ford) +2m41.2s
9 Evans (M-Sport Ford) +3m26.4s
10 Ogier (VW) +3m58.4s

Οι χρόνοι της 13ης ειδικής
1 Ogier (VW) 10m04.9s
2 Latvala (VW) +6.6s
3 Mikkelsen (VW) +7.5s
4 Hirvonen (M-Sport Ford) +11.3s
5 Ostberg (Citroen) +12.3s
6 Meeke (Citroen) +15.8s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube