Ράλι Σουηδίας: O Latvala αυξάνει τη διαφορά, ο Mikkelsen μένει πίσω

Ράλι Σουηδίας: O Latvala αυξάνει τη διαφορά, ο Mikkelsen μένει πίσω

O Jari-Matti Latvala είχε χτίσει μια σημαντική διαφορά πριν το τελευταίο σκέλος του Ράλι Σουηδίας, κερδίζοντας όλες τις ειδικές το πρωί του Σαββάτου

Ο Φιλανδός κυριάρχησε στις 4 πρωινές ειδικές διαδρομές, ξεφεύγοντας 42,7” από τον team-mate του, Andreas Mikkelsen, που είχε προβλήματα στην Ε.Δ.18.

Ο νεαρός Νορβηγός, που εξακολουθεί να διεκδικεί το πρώτο του βάθρο σε αγώνα του WRC, ξεκίνησε σήμερα Σάββατο μόλις 3,6” πίσω από τον Latvala. Έσπασε όμως την εμπρός δεξιά ανάρτηση του VW Polo του στη δεύτερη ειδική, κόβοντας μια στροφή.

Η εισαγωγή αέρα του αυτοκινήτου έφραξε από χιόνι καθώς βγήκε από το δρόμο και ο Mikkelsen τερμάτισε την ειδική με καπνό να βγαίνει από τον κινητήρα του. Μπήκε όμως στην ανασυγκρότηση χωρίς σοβαρές επιπτώσεις.

Έτσι η προσοχή του Νορβηγού έχει στραφεί πλέον στον συμπατριώτη του, Mads Ostberg, με το Citroen, που ήταν μέσα στην τριάδα και στις 4 πρώτες ειδικές σήμερα, πλησιάζοντας τον Mikkelsen στα 16,6” με άλλες 4 ειδικές να απομένουν μέχρι τον τερματισμό του αγώνα.

Πίσω από τους τρεις πρώτους, ο Mikko Hirvonen έχει απομακρυνθεί από τον team-mate του στην M-Sport Ford, τον Ott Tanak, με τον οποίο μαχόταν για την 4η θέση. Ο Εσθονός είναι με τη σειρά του άνετα μπροστά από τον Henning Solberg, που ένιωθε πλέον την ανάσα του Sebastien Ogier στο σβέρκο του (σ.σ. Ο Γάλλος πέρασε τελικά μπροστά για 0,1” στην προτελευταία, 23η, ειδική)

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δυσκολεύτηκε με τις συνθήκες που δεν ευνοούσαν όσους ξεκινούσαν ανάμεσα στους πρώτους, αλλά ήταν άνετα ταχύτερος από αυτούς που κυνηγούσε στη γενική κατάταξη.

Την άνοδο του Γάλλου βοήθησε ο Kris Meeke, που έχασε κάμποσα λεπτά στην Ε.Δ.18 όταν «σβούριξε» με το Citroen και κόλλησε σε ένα χαντάκι, πέφτοντας στη 13η θέση.

Ο εφιαλτικός για τον Robert Kubica αγώνας συνεχίστηκε με άλλη μία έξοδο στο τέλος του πρωινού σκέλους. Αιφνιδιάστηκε στην ειδική Varmullasen, χτυπώντας σε ένα χιονότοιχο που τον έρριξε σε ένα δέντρο. Ο πρώην πιλότος της F1 συνέχισε μετά από 3 λεπτά, αλλά είχε πέσει πλέον στη 19η θέση.

Η γενική κατάταξη του αγώνα μετά την Ε.Δ.20:
Θέση Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφ.
 1. Jari-Matti Latvala  VW            1h48m47.6s
 2. Andreas Mikkelsen   VW                +42.7s
 3. Mads Ostberg        Citroen           +59.3s
 4. Mikko Hirvonen      M-Sport Ford    +1m54.2s
 5. Ott Tanak           M-Sport Ford    +2m16.8s
 6. Henning Solberg     Solberg Ford    +3m56.5s
 7. Sebastien Ogier     VW              +4m24.1s
 8. Pontus Tidemand     M-Sport Ford    +4m52.5s
 9. Elfyn Evans         M-Sport Ford    +5m47.2s

10. Craig Breen            KelTech Ford    +7m43.9s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube