Ράλι Σουηδίας: Δράμα για Ogier και Neuville

Ράλι Σουηδίας: Δράμα για Ogier και Neuville

Ενα λάθος κόστισε στον Γάλλο πάρα πολύ χρόνο και τον θέτει ουσιαστικά εκτός αγώνος- Εμεινε από ανάρτηση το Hyundai

Με το καλημέρα η Σουηδία έκανε την ανατροπή. Ο Ogier έκανε ένα ηλίθιο (όπως είπε ο ίδιος) λάθος, βγήκε απο το δρόμο στην 8η ειδική και "φύτεψε" το αυτοκίνητο στο παχύ χιόνι, με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ χρόνο και να πέσει πίσω στη γενική κατάταξη, τόσο ώστε υπό κανονικές συνθήκες να μην έχει ελπίδα για διάκριση.

Τρία χιλιόμετρα πριν το τέλος της ειδικής ο Γάλλος, σύμφωνα με το λεγόμενά του έχασε το σημείο εισόδου σε μια σχετικά αργή στροφή με αποτέλεσμα να καταλήξει εκτός δρόμου. "Δεν ήμουν συγκεντρωμένος όσο έπρεπε, ήταν ένα ηλίθιο λάθος γιατί απλά ήθελα να πιέσω λίγο παραπάνω" είπε απογοητευμένος ο Ogier, ο οποίος έπεσε στην 20η θέση της γενικής κατάταξης μετά την 8η ειδική, 4 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο πλέον Mikkelsen.
Ο τελευταίος δέχεται επίθεση από τον Latvala, ο οποίος τον έχει φτάσει σε απόσταση 0,6 δευτερολέπτου, οπότε η εξέλιξη της ημέρας και η μάχη αναμένεται συγκλονιστική.

Την ίδια στιγμή, ο Neuville είδε πάλι τις προσπάθειές του να τελειώνουν άδοξα, 9,5 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση της ειδικής με πρόβλημα στην εμπρός ανάρτηση. Ο Neuville προσπάθησε επί 25 λεπτά να αποκαταστήσει τη βλάβη, ξεκίνησε και πάλι αλλά το πρόβλημα δεν είχε λυθεί. Στο τέλος κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό της ειδικής αλλά με 41 λεπτά καθυστέρηση, οπότε η προσπάθεια του Βέλγου τελείωσε άδοξα και στη Σουηδία.  

Πρόβλημα με ένα τετ-α-κε είχε και ο Tanak στο τέλος της ειδικής σε ένα στενό κομμάτι χάνοντας χρόνο και πέφτοντας πίσω από τους Mads Ostberg και Mikko Hirvonen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube