Ράλι Πορτογαλίας: O Ogier με ελάχιστη διαφορά

Ράλι Πορτογαλίας: O Ogier με ελάχιστη διαφορά

Ο Sebastien Ogier (VW) είναι επικεφαλής με διαφορά 0,4" μετά το πρώτο, πρωινό σκέλος, ενώ ο Dani Sordo χάρισε στο Hyundai i20 την πρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή.

Ο Sordo επωφελήθηκε από το γεγονός ότι τα πρώτα αυτοκίνητα σκούπιζαν το γλιστερό γαρμπίλι από την αγωνιστική γραμμή, στις δύο πρώτες ειδικές, και πέτυχε τον καλύτερο χρόνο και στις δύο, μπαίνοντας επικεφαλής στον αγώνα.

Δεν έμεινε όμως για πολύ πρώτος, αφού δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο γρήγορος και στην 3η και τελευταία ειδική του πρωινού σκέλους, όπου έχασε 19,4” σε σχέση με τον νικητή της ειδικής, Jari-Matti Latvala (VW).

Ενώ ο Sordo έπεσε στην 5η θέση, ο Ogier ανέβηκε στην πρώτη, έχοντας κάνει χρόνους μέσα στην τετράδα και στις τρεις ειδικές. Πάντως ο Γάλλος οδήγησε προσεκτικά καθώς παραδέχτηκε πως αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες:

 «Κάποια σημεία είναι ακόμα αρκετά λασπωμένα. Είναι δύσκολο να προβλέψεις», δήλωσε ο εν ενεργεία πρωταθλητής. «Δεν είμαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο και δεν βοηθάει το γεγονός ότι κουβαλάω δύο ρεζέρβες. Όμως αυτό είναι απόφαση της ομάδας, όχι δική μου».

Ο Ogier έχει μια ελάχιστη διαφορά 0,4” από τον Latvala, ενώ ο Mikko Hirvonen (Ford) φαίνεται να ξαναβρίσκει τον εαυτό και είναι 3ος και ο Ott Tanak δείχνει επίσης γρήγορος με το δικό του M-Sport Fiesta.

Η Alomodovar, η τελευταία πρωινή ειδική, είχε τρία θύματα το ένα μετά το άλλο. Ο Elfyn Evans (Ford) σταμάτησε στο 17ο χιλιόμετρο (ήταν 10ος πριν την ατυχία του), ενώ ο Juho Hanninen (Hyundai) έπαθε λάστιχο και έχασε σχεδόν δύο λεπτά.

O Robert Kubica αναφέρθηκε ότι χτύπησε μια πέτρα 10 km πριν τον τερματισμό και έχασε έναν τροχό του Fiesta του. Το αυτοκίνητο έφραξε το δρόμο και χρειάστηκαν 10 λεπτά για να απομακρυνθεί. Όμως ο ίδιος ο Πολωνός και ο συνοδηγός του, Maciej Szczepaniak, λέγεται ότι είναι καλά.

Η γενική κατάταξη μετά την Ε.Δ.4:
 Θ.  Οδηγός              Ομάδα      Χρόνος/Διαφ.
1. Sebastien Ogier     VW             44m28.3s
2. Jari-Matti Latvala  VW             +0.4s
3. Mikko Hirvonen      M-Sport Ford   +2.3s
4. Ott Tanak           M-Sport Ford   +5.5s
5. Dani Sordo          Hyndai         +8.9s
6. Mads Ostberg        Citroen        +9.0s
7. Thierry Neuville    Hyundai        +33.6s
8. Hening Solberg      Solberg Ford   +1m06.4s
9. Andreas Mikkelsen   VW             +1m22.2s
10. Kris Meeke          Citroen        +1m25.6s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube