Ράλι Πορτογαλίας: Η τάξη αποκαταστάθηκε…

Ράλι Πορτογαλίας: Η τάξη αποκαταστάθηκε…

Το τέλος της δεύτερης ημέρας βρήκε τον Οgier να είναι επικεφαλής του αγώνα

Ο συνήθης ύποπτος επανέφερε την τάξη στην Πορτογαλία.
Και πάνω που είπαμε χθες ότι κάτι πάει να αλλάξει και να ξεφύγουμε από τη μονοτονία που ακούει στο όνομα Ogier-VW, ο Γάλλος είχε διαφορετική άποψη. 

H ημέρα ξεκίνησε άσχημα για τον Meeke αφού η ομάδα δεν μπόρεσε να του επισκευάσει το αυτοκίνητο μετά τη χθεσινή έξοδο που είχε. Αντίθετα ο Kubica ξεκίνησε αλλά… πάρκαρε και πάλι το Fiesta  σε ένα χαντάκι, αυτή τη φορά όχι από έξοδο, αλλά από πρόβλημα στον συμπλέκτη. Ο Πολωνός κατάφερε να βάλει και πάλι τον αυτοκίνητο στο δρόμο, τερμάτισε την ειδική αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε.

Την ίδια στιγμή ο Tanak που χθες είχε τερματίσει τρίτος και χαμογελούσε ευτυχής ελπίζοντας σε διάκριση, σήμερα βγήκε από το δρόμο και μάλιστα στο ίδιο σημείο που είχε βγει ο Latvala το 2009. 

Ο Εσθονός δεν μέτρησε όμως τούμπες, ωστόσο έκλεισε το δρόμο, η ειδική διακόπηκε και μέτρησε σαν απλή, με τον Tanak να τερματίζει την ημέρα πολύ πίσω, στην 26η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης.

Ο Latvala, μετά τη χθεσινή άσχημη έξοδο που είχε ξεκίνησε σήμερα κανονικά, "πυροβόλησε" αρκούντως, έγραψε χρόνους, κέρδισε και ειδικές αλλά αυτά δεν αρκούν βέβαια να τον βάλουν στο κάδρο της διάκρισης. Αύριο θα ξεκινήσει από την 17η θέση της γενικής κατάταξης. 

O δεύτερος της σημερινής γενικής κατάταξης Mikko Hirvonen έδειξε να υποφέρει και εντέλει να χάνει πολύτιμα δευτερόλεπτα από λάθος επιλογές ελαστικών, την ώρα που η τρίτη θέση του Ostberg και τα 20 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από τον Sordo είναι μια όμορφη μάχη της οποίας την εξέλιξη θα δούμε αύριο.

Ο Ισπανός οδηγός της Hyundai "πλήρωσε" και αυτός μια λάθος επιλογή ελαστικών. Τέλος, ο Henning Solberg βρέθηκε για πρώτη φορά στην 5η θέση μετά από έν ατύχημα του Thierry Neuville στο οποίο ο Βέλγος έχασε πάνω από 6 λεπτά έχοντας σκασμένο πίσω αριστερό λάστιχο και πληγωμένη ανάρτηση. l

Η συνέχεια αναμένεται αύριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 

1.  Sebastien Ogier    VW            3h03.39.8s    

2.  Mikko Hirvonen     M-Sport Ford      +38.1s    

3.  Mads Ostberg       Citroen         +1m26.7s    

4.  Dani Sordo         Hyundai         +1m46.7s    

5.  Henning Solberg    M-Sport Ford    +4m29.9s    

6.  Andreas Mikkelsen  VW              +4m44.8s    

7.  Thierry Neuville   Hyundai         +7m21.4s    

8.  Martin Prokop      Czech Ford      +7m21.5s    

9.  Juho Hanninen      Hyundai         +7m30.6s    

10.  Nasser Al-Attiyah  M-Sport Ford    +9m24.7s*   

                                                    

* WRC2

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube