Ράλι Πολωνίας: Latvala στο shakedown

Ράλι Πολωνίας: Latvala στο shakedown

O Jari-Matti Latvala έκανε την τέλεια αρχή για το Ράλι Πολωνίας, με τον πρώτο χρόνο στη δοκιμαστική ειδική πριν τον αγώνα.

Ο Φιλανδός της VW σημείωσε το χρόνο στην τέταρτη και τελευταία του προσπάθεια στην πολύ γρήγορη ειδική των 4 km κοντά στο κέντρο του αγώνα, στο Mikolajki.

Ο Latvala ήταν ο πρώτος από τέσσερις οδηγούς που ήταν μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο, με τον Mads Ostberg (Citroen) μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω, τον Andreas Mikkelsen (VW) άλλο ένα δέκατο πιο πίσω και τον Sebastien Ogier άλλα δύο δέκατα πιο πίσω, δείχνοντας ότι τα Polo WRC θα πρωταγωνιστήσουν για μία ακόμη φορά.

«Το shakedown ήταν καλό», δήλωσε ο Latvala. «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Η ειδική ήταν πραγματικά γρήγορη και η επιφάνειά της καλή. Είμαστε έτοιμοι τώρα».

Κόντρα στα συνηθισμένα, οι οδηγοί θα ξεκινήσουν τον αγώνα σήμερα το απόγευμα, με τρεις ειδικές συνολικού μήκους 34,28 km μέσα στα δάση.

Ο Kris Meeke (Citroen) ήταν 5ος στο shakedown, 1,4” πίσω από τον πρώτο, με τον τοπικό ήρωα Robert Kubica (Ford) στην 6η θέση.

Εκτός δεκάδας οι οδηγοί της M-Sport Ford, Mikko Hirvonen και Elfyn Evans. O Hirvonen, 11oς, δεν έδειξε να ανησυχεί, δηλώνοντας ότι η ειδική του shakedown ήταν πολύ γρήγορη και δεν ήθελε να ρισκάρει.

O Ott Tanak (Ford) ήταν αρχικά ο πιο γρήγορος στην κατηγορία WRC 2.

(Να σημειώσουμε εδώ ότι η αυριανή Ε.Δ. 5/7 Kapciamiestis, στη Λιθουανία, περικόπηκε από τα 26,6 στα 12,9 km διότι θεωρήθηκε επικίνδυνη – «Πολύ γρήγορη, σε στενό δρόμο με τα δέντρα πολύ κοντά», είπε ο Ogier. «Και όταν αρχίσει να βρέχει, δεν ελέγχεις το αυτοκίνητο με το δρόμο γεμάτο λάσπη»).
 

Θ. Οδηγός               Ομάδα           Χρόνος/Διαφ.
 1. Jari-Matti Latvala   Volkswagen    1m59.3s
 2. Mads Ostberg         Citroen        +0.5s
 3. Andreas Mikkelsen    Volkswagen     +0.6s
 4. Sebastien Ogier      Volkswagen     +0.8s
 5. Kris Meeke           Citroen        +1.4s
 6. Robert Kubica        M-Sport Ford   +2.2s
 6. Thierry Neuville     Hyundai        +2.2s
 8. Henning Solberg      Solberg Ford   +2.4s
 9. Juho Hanninen        Hyundai        +3.1s
10. Hayden Paddon        Hyundai        +3.2s
  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube