Πέμπτος γύρος στα χώματα της Αργεντινής [video]

Πέμπτος γύρος στα χώματα της Αργεντινής [video]

Εξαιρετικές χωμάτινες ειδικές, απίστευτοι θεατές και μοναδικό τοπίο τα χαρακτηριστικά του αγώνα

Στις ξεχωριστές χωμάτινες ειδικές διαδρομές της Αργεντινής θα αναμετρηθούν οι οδηγοί του WRC αυτό το τριήμερο.

Ξεχωριστές τόσο εξαιτίας του μοναδικού τοπίου, όσο και γιατί η Αργεντινή είναι ο αγώνες με τις περισσότερες «λιμνούλες» μέσα στις ειδικές αλλά και γιατί σε πολλές περιπτώσεις το υψόμετρο από όπου περνά ο αγώνας είναι μεγαλύτερο και από αυτό στο Μεξικό.

Τα τελευταία 30 χρόνια το επίκεντρο του αγώνα είναι η πόλη Cordoba. Για το 2014, οι πέντε από τις επτά συνολικά ειδικές του αγώνα (τα πληρώματα περνούν από δύο φορές την κάθε ε.δ.) είναι ίδιες με το 2013.
Ωστόσο την τελευταία ημέρα του αγώνα οι διοργανωτές έβαλαν και πάλι μετά από 12 χρόνια στο πρόγραμμα την κλασσική ε.δ. Giulio Cesare.

Με το κάθε σκέλος του αγώνα να εξελίσσεται σε διαφορετική περιοχή, την Παρασκευή η δράση θα ξεκινήσει στα βουνά Sierras Chicas. Εκεί, συναντάμε και μια από τις μεγαλύτερες ειδικές του WRC που έχει μήκος 51.88 χιλιομέτρων.
Νωρίτερα, την Πέμπτη το απόγευμα, θα έχει διεξαχθεί η σούπερ ειδική των 6 χιλιομέτρων στην πόλη Carlos Paz, στην οποία τα πληρώματα θα ξεκινούν σε διάδες.

Αν η Παρασκευή έχει τη μεγαλύτερη ειδική, το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη σε μήκος μέρα του αγώνα με 164 αγωνιστικά χιλιόμετρα μοιρασμένα σε 4 ε.δ. κοντό στην περιοχή της Villa Carlos Paz.
Η τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα (Κυριακή) κινείται σε διάσημα χώματα όπως αυτά των ειδικών διαδρομών El Condor και Giulio Cesare. Σε αντίθεση με αυτές του Σαββάτου που είναι γρήγορες, οι ε.δ. της Κυριακής είναι στενές με σκληρό οδόστρωμα και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και τεχνική. Το δεύτερο πέρασμα από την El Condor θα είναι και η Power stage του αγώνα. θα χαρίσει βαθμούς στους οδηγούς των ομάδων, όντας και η Power Stage του αγώνα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η VW έρχεται με τέσσερις νίκες στις αποσκευές της και φαντάζει το λογικό φαβορί.
Η μόνη «αγωνία» θα έιναι αν στο βάθρο θα ανέβει ο Ogier για τέταρτη φορά φέτος, ή αν ο Latvala θα διπλασιάσει τις νίκες του.
Βέβαια, η σειρά εκκίνησης θα παίξει το ρόλο της αλλά ο Γάλλος δεν δείχνει να «μασάει» από αυτά και μάλιστα το έχει αποδείξει και στην πράξη.
Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι ο Jari Matti Latvala είχε ανέβει στο πόντιουμ πέρσι.

Από την άλλη, η Citroen με τις εννέα νίκες τους Loeb τα τελευταία χρόνια έχει μια μακρά παράδοση στον συγκεκριμένο αγώνα, που δύσκολα όμως όπως όλα δείχνουν θα καταφέρει να διατηρήσει και το 2014. Οι Γάλλοι λένε πως μετά τις δοκιμές που έκανα στη Σαρδηνία βελτίωσαν το αυτοκίνητο ενόψει Αργεντινής, αλλά δοκιμές στη Σαρδηνία έκανε και η VW...Σε κάθε περίπτωση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ικανότερος να απειλήσει και να «χτυπήσει» βάθρο εμφανίζεται ο Mads Ostberg με τον Kris Meeke να θέλει να ξεχάσει τις ανεπιτυχείς έως τώρα εμφανίσεις του.

Στο στρατόπεδο της Ford, έχουν αναπτερωμένο ηθικό μετά την εμφάνιση του Mikko Hirvonen στην Πορτογαλία.
O Φίνλανδός έχει ανέβει στην Αργεντινή τριες φορές στο βάθρο στη διάρκεια της καριέρας του και είναι σίγουρο πως θα παλέψει για την τέταρτη, διαθέτωντας την απαραίτητη για την περίσταση εμπειρία, κάτι που δεν διαθέτει ο Elfyn Evans, ο οποίος θα τρέξει για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα.

Στην ομάδα της Hyundai τέλος, δεν έχουν λόγο να μην είναι ευχαριστημένοι, αφού αγώνα με τον αγώνα βελτιώνονται και επομένως δικαιούνται αν μην τι άλλο, να αισιοδοξούν. Στα μπάκετ θα κάθονται οι Thierry Neuville και Dani Sordo με τον Ισπανό να παίρνει μετά την πολύ καλή του εμφάνιση στην Πορτογαλίαστο νήμα τη θέση του Juho Hanninen. Στόχος της ομάδας σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις ο τερματισμός μέσα στην εξάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube