Ο Sebastien Οgier κυνηγά τη δεύτερη νίκη του στο Μεξικό [video]

Ο Sebastien Οgier κυνηγά τη δεύτερη νίκη του στο Μεξικό [video]

Το μεγάλο υψόμετρο και οι μεγάλες σε μήκος ε.δ. είναι ο βασικός πονοκέφαλος μηχανικών και οδηγών για το Ράλι του Μεξικό

Με την ομάδα της Volkswagen να έχει πρωταγωνιστήσει στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς και τους Sebastien Ogier και Jari Matti Latvala να μοιράζονται τις νίκες σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία αντίστοιχα, η γερμανική ομάδα πήγε στο Μεξικό αποφασισμένη μόνο για νίκη.

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει να επαναλάβει την περυσινή του νίκη. Αυτή τη φορά όμως ο αγώνας δεν έχει πάγους ή κρύο, αλλά "καθαρό" χώμα και μεγάλο υψόμετρο.

Από αυτήν την άποψη θα δούμε πως θα ανταποκριθούν τα αυτοκίνητα του 2014 στο χώμα, αλλά και τι θα κάνει η νεοφώτιστη Hyundai που θέλει όσο τίποτε άλλο τον τερματσιμό, μια και στους δύο προηγούμενους αγώνες δεν τα πήγε και τόσο καλά όσο περίμενε.

Ένα από αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία του αγώνα στο Μεξικό είναι ότι οι ειδικές διαδρομές διαθέτουν σχεδόν τα πάντα: Κλειστά και στενά κομμάτια με χαμηλή μέση ωριαία ταχύτητα, όπως και πολύ γρήγορα, με τα αυτοκίνητα να κινούνται για αρκετή ώρα ταχύτητες κοντά στην τελική τους.

Βέβαια, το μεγάλο υψόμετρο που είπαμε και πριν είναι ένα πρόβλημα, με τους κινητήρες να χάνουν σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και το 20% της ισχύος τους και τους οδηγούς να αναγκάζονται να αλλάζουν τρόπο οδήγησης στην προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν όλη τη διαθέσιμη δύναμη.

Για το 2014 η έδρα του αγώνα είναι και πάλι η πόλη Leon (5η μεγαλύτερη της χώρας) που βρίσκεται 400 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης του Μεξικό. Το σέρβις παρκ θα παραμείνει στο Leon's Poliforum.

Κάθε σκέλος του αγώνα θα έχει και από μια μεγάλη σε μήκος ειδική διαδρομή. Συγκεκριμένα, στο πρώτο σκέλος τα πληρώματα θα περάσουν δύο φορές από την El Chocolate των 45 χλμ., στο δεύτερο σκέλος θα πραγματοποιήσουν δύο φορές την Otates των 54 χλμ. και την τελευταία ημέρα μια φορά από την Guanajuatito των 56 χιλιομέτρων! Είναι προφανές ότι χρειάζεται μαεστρία στη διαχείριση τόσο των ελαστικών όσο και του ρυθμού που θα ακολουθήσουν οι οδηγοί.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένας ιδιαίτερος και δύσκολος αγώνες που μπορεί να κρύβιε πολλές εκπλήξεις για άλλους ευχάριστες και για άλλους δυσάρεστες...

Ράλι Μεξικό (6-9 Μαρτίου)
Επιφάνεια Χώμα
Πρώτος αγώνας στο WRC 2004
Αγώνες που έχουν προσμετρήσει στο WRC 9
Συνολικό Μήκος 1.038,19 χλμ.
Ειδικές Διαδρομές 22
Συνολικά Χλμ. Ειδικών 399,93 χλμ.
Μεγαλύτερη Ε.Δ. 20η Guanajuatito 55,92 χλμ.
Μικρότερη Ε.Δ. 1η Monster SSS (1,01 χλμ.)
Νίκες Οδηγών Loeb 6, Martin, Solberg 1, Ogier 1
Νίκες Κατασκευαστών Citroen 6, Ford 1, Subaru 1, VW 1
Νικητής 2013 Ogier

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube