Μια πρώτη γεύση από το Ράλι Φινλανδίας [video]

Μια πρώτη γεύση από το Ράλι Φινλανδίας [video]

Το WRC επιστρέφει από μεθαύριο σε έναν από τους πιο θεαματικούς αγώνες του θεσμού

Από τις 31 ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου η καρδιά του WRC θα χτυπά στη Φινλανδία, μια χώρα με μακρά παράδοση και κουλτούρα στους αγώνες ράλι.
 
Είναι ο μοναδικός αγώνας στον οποίο, στα όσα (και είναι πολλά) χρόνια διεξάγεται, μόνον πέντε μη Σκανδιναβοί οδηγοί έχουν καταφέρει να ανέβουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και αυτοί είναι οι Sainz, Auriol, Martin, Loeb, Ogier. Ο Γάλλος ήταν και ο περυσινός νικητής του αγώνα, κάτι που ελπίζει να επαναλάβει και φέτος. 
 
Η αυλαία ανοίγει την Πέμπτη 31 Ιουλίου με την κατατακτήρια Ε.Δ. μήκους 4.19 χλμ., με την πρώτη Ε.Δ. (Lankamaa) να διεξάγεται την ίδια μέρα στις 16.08 έχοντας μήκος 23.47 χλμ.
 
Ακολουθούν άλλες τρείς Ε.Δ. (Jouhtikylä, Lankamaa και Harju με μήκος 10.40 χλμ., 23.47 χλμ.και 2.20 χλμ. αντίστοιχα) για να ολοκληρωθεί έτσι η πρώτη μέρα.
 
Η Παρασκευή 1 Αυγούστου, αρχίζει στις 09.18 το πρωί με την Ε.Δ. Pihlajakoski μήκους 14.10 χλμ. Ακολουθούν άλλες 8 Ε.Δ. (Päijälä - 23 χλμ., Kakaristo - 20.50 χλμ., Painaa - 7.49 χλμ., Pihlajakoski - 14.10 χλμ., Päijälä - 23 χλμ., Kakaristo - 20.50 χλμ., Painaa - 7.49 χλμ., Harju - 2.20 χλμ. που είναι η Υπερειδική).
 
Το Σάββατο 2 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 Ε.Δ. που επί της ουσίας είναι πέντε επαναλαμβανόμενες (Mökkiperä - 13.50 χλμ., Jukojärvi- 21.90 χλμ., Surkee - 14.95 χλμ., Himos - 4.45 χλμ. και Leustu -  11 χλμ.).
 
Η Κυριακή έχει μόνον τρείς Ε.Δ. : Η πρώτη Ε.Δ. (Ruuhimäki) διεξάγεται στις 09.25 και έχει μήκος 7.10 χλμ. Η δεύτερη (Myhinpää) έχει μήκος 23.10 χλμ. και ο αγώνας τελειώνει με την επανάληψη της Ε.Δ. Ruuhimäki στις 13.08 ως Power Stage αυτή τη φορά.
 
H «μάχη του Ελσίνκι»
Στο μεταξύ, στη «μάχη του Ελσίνκι», έναν αγώνα-σόου που έστησε η έστησε με απόλυτη επιτυχία η οργανωτική επιτροπή του Ράλι Φινλανδίας για να γιορτάσει τα 20 χρόνια συνεργασίας του αγώνα με τη Neste Oil, ο Ostberg παίρνει τη νίκη από τον Marcus Gronholm.
Στον αγώνα ήταν παρόντες και όλοι οι θρύλοι του WRC. Από τον Tommi Makinen ως τον Marcus Gronholm και από τον Markku Alen ως τον Juha Kankkunen
Οι οδηγοί του σήμερα αναμετρήθηκαν μπροστά σε 30.000 και πλέον θεατές με τους Φινλανδούς θρύλους σε μια ασφάλτινη διαδρομή άψογα στημένη στη μαρίνα της πόλης.
 
Στον τελικό έφτασαν ο δύο φορές Παγκόσμιος Marcus Gronholm με το Hyundai i20 WRC του Thierry Neuville και του Juho Haninnen και ο  Ostberg ο οποίος μετά τη νίκη του δήλωσε ενθουσιασμένος που κατάφερε να επικατήσει του Marcus:«Ήταν φανταστικά  που πέρασα στον τελικό και μπόρεσα να αντιμετωπίσω έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του σπορ». 
Για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο Tommi Makinenn οδήγησε ένα Fiesta WRC, ο Juha Kankkunen ένα DS3 WRC και ο Markku Alen ένα VW Polo R WRC

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube