Ένας Vatanen στο WRC

Ένας Vatanen στο WRC

Το όνομα Vatanen θα επιστρέψει φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, αφού ο γιος του Ari, o Max, είναι ένας από τους 12 νέους που θα αγωνιστούν στο Κύπελλο Fiesta Drive DMACK

O πατέρας του Max, o Ari Vatanen, πήρε τον παγκόσμιο τίτλο το 1981 με Ford Escort και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα με την Peugeot και τη Subaru.

«Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για ένα νέο οδηγό σαν εμένα, ώστε να αποκτήσει αληθινή εμπειρία του WRC και να προοδεύσει η καριέρα του», δήλωσε ο Max. «Ο συναγωνισμός θα είναι έντονος, αλλά θα έχω την ευκαιρία να εντυπωσιάσω κάποιους ανθρώπους και να στοχεύσω στην κατάκτηση του σπουδαίου βραβείου».

Όταν ρωτήθηκε αν το επίθετό του θα είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, ο 23χρονος απάντησε: «Και τα δύο, αλλά ΟΚ, τελικά θα έλεγα ότι είναι περισσότερο πλεονέκτημα παρά μειονέκτημα. Η καλή πλευρά είναι ότι βοηθάει στο να έχεις κάποιες ευκαιρίες και σε κάνει γνωστό, αλλά η αρνητική πλευρά είναι ότι περιμένουν πολλά από εσένα. Ο κόσμος υποθέτει ότι ο γιος είναι σαν τον πατέρα, αλλά βέβαια δεν είναι έτσι στη ζωή!

«Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι εύκολο ούτε για τον Ari. Ήταν στην κορυφή για πολλά χρόνια, οπότε του είναι δύσκολο να δει τα πράγματα με τη δική μου οπτική. Θέλει όλα να είναι τέλεια. Αν δεν προσέξεις, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σε προσωπικό επίπεδο, αλλά με έχει στηρίξει πολύ».

Ο νικητής της κατηγορίας Drive DMACK Fiesta θα κερδίσει ένα πρόγραμμα 7 αγώνων στο WRC2 με ένα Ford Fiesta R5 το 2015.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube