Η Peugeot δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο WRC

Η Peugeot δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο WRC

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Bruno Famin - Προβλέπει ότι και η VW σύντομα θα εγκαταλείψει το WRC

Ο διευθυντής της Peugeot Sport Bruno Famin ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν ενδιαφέρεται για την επιστροφή της στο WRC και πως επιμένει στην εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (από φέτος) του Rallycross, το οποίο της προσφέρει πολύ περισσότερα. 

Η Peugeot που διαχρονικά είναι η τέταρτη πιο επιτυχημένη ομάδα στο WRC συμμετέχει στο  Rallycross μέσω της ομάδας Hansen Motorsport, την ώρα που προετοιμάζει και τη συμμετοχή της και στο Dakar του επόμενου χρόνου.

Σύμφωνα με τον Bruno Famin, το WRC είναι περισσότερο μια ευρωπαϊκής εμβέλειας διοργάνωση με δύο μόνον ταξίδια στη Νότιο Αμερική. Αντίθετα, το Rallycross που έχει αγώνες στην Αργεντινή, τον Καναδά, την Τουρκία και τη Ρωσία, προσφέρει μεγαλύτερη "οικουμενικότητα", κάτι που για τον Bruno Famin είναι πολύ πιο ελκυστικό και εμπορικά πολύ πιο αποδοτικό. 

Μάλιστα ο διευθυντής της Peugeot Sport είπε πως βλέπει το μέλλον του WRC όχι και τόσο… φωτεινό, τονίζοντας πως και να "χτυπήσει" η Peugeot την κυριαρχία της VW στον θεσμό, αυτό δεν θα της προσφέρει κάτι σημαντικό, ενώ για να το πετύχει έτσι όπως έχουν τα πράγματα θα πρέπει να επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ.

Προχωρόντας ακόμη περισσότερο ο  Bruno Famin αποκάλυψε πως από όσα γνωρίζει (σσ: είναι σίγουρο ότι γνωρίζει πολλά…), η VW δεν είναι και τόσο ευτυχισμένη από την εμπλοκή της στο WRC έτσι όπως είναι σήμερα ο θεσμός και παρά το γεγονός ότι κερδίζει, δεν ξέρει για πόσο καιρό ακόμη οι Γερμανοί θα μείνουν στο WRC. 

Παράλληλα τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται όσο τίποτα άλλο το WRC είναι ένας promoter που θα βάλει δυνατά το σπορ στην τηελεόραση και δυστυχώς προς το παρόν δεν βλέπει κανέναν διατεθειμένο να κάνει κάτι τέτοιο. 

Να θυμίσουμε πως η Peugeot μετράει συνολικά 48 νίκες στο WRC, 5 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 4 πρωταθλήματα οδηγών. Η ομάδα εγατέλειψε το WRC το 2005. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube