Ξανά στο βάθρο ο έφηβος που έχασε και τα δυο του πόδια! [+video]

Ξανά στο βάθρο ο έφηβος που έχασε και τα δυο του πόδια! [+video]

Ο 18χρονος Billy Monger, όχι μόνο επέστρεψε στους αγώνες, αλλά και πήρε την 3η θέση χθες στον εναρκτήριο γύρο της Βρετανικής F3!

Ο Monger, με την επιστροφή του στους αγώνες, ανέβηκε στο βάθρο του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος BRDC Formula 3, που έγινε χθες στην πίστα του Oulton Park.

Ήταν η πρώτη φορά που ο 18χρονος έπαιρνε μέρος σε αγώνα, ύστερα από το φοβερό δυστύχημα που είχε σε αγώνα της Βρετανικής Formula 4, τον περσινό Απρίλη (βλ. video), και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να του ακρωτηριάσουν και τα δύο του πόδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τρομακτικό ατύχημα στη Βρετανική F4! Δύο ώρες χρειάστηκαν για να τον βγάλουν από τα συντρίμμια! [video]

Ξεκινώντας από την 5η θέση του grid, 0,548” πίσω από την pole position, o Monger εκμεταλλεύτηκε μια επαφή ανάμεσα στους Clement Novalak και Krish Mahadik για να περάσει στην θέση.

Στη συνέχεια, ο 18χρονος «μικρός ήρωας» απέκρουσε τις επιθέσεις του Tom Gamble για να εξασφαλίσει τη θέση στο βάθρο, δίπλα στον Nicolai Kjaergaard και τον νικητή του αγώνα, Linus Lundqvist.

Η παρουσία του Monger στον αγώνα εγκρίθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, αφού είχε κάνει δοκιμές προετοιμασίας, και τη στιγμή αυτή η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα περιορίζεται μόνο στον αγώνα που έγινε χθες.

Η ομάδα Carlin είχε πάρει ειδική άδεια για να τρέξει ένα τέταρτο μονοθέσιο, ενώ οι κανονισμοί επιτρέπουν μέχρι τρία, λόγω της ειδικής περίπτωσης του Monger.

Λόγω της αναπηρίας του, ο Monger χειρίζεται το γκάζι με ένα «αυτί» στο τιμόνι, ενώ πατάει το πεντάλ του φρένου με το τεχνητό δεξί πόδι του.

Μετά το ατύχημά του πέρσι, ο 17χρονος τότε έφηβος είχε διεθνή υποστήριξη με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ για την αποκατάσταση της υγείας του.

«Αν μου λέγατε ότι θα ανέβαινα στο βάθρο στον πρώτο αγώνα μετά την επιστροφή μου, θα σας έλεγα ψεύτες», δήλωσε ο Monger. «Ακόμη και στην αρχή των χειμερινών δοκιμών προετοιμασίας, το ίδιο θα έλεγα, αφού ήταν μια μεγάλη και δύσκολη διαδικασία. Όμως γινόμαστε όλο και καλύτεροι, και το γεγονός ότι ήμουν τρίτος τόσο νωρίς στη σεζόν, έχοντας προκριθεί στην πέμπτη θέση, με γεμίζει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Προς το τέλος της χρονιάς θα στοχεύουμε σε βάθρα σε κάθε αγώνα».

[Πηγή:  Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube