WTCC: Όλα έτοιμα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς [video]

WTCC: Όλα έτοιμα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς [video]

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον περυσινό αγώνα στο Μαρόκο με "ξεναγό" τον Tom Coronel

Μετά από εννέα μήνες ετοιμασιών και πάνω από 10.000 χιλιόμετρα εξαντλητικών δοκιμών, η ομάδα της Citroën είναι έτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού με το C-Elysée WTCC.

Στα... πηδάλια ο εννέα φορές παγκόσμιος στο WRC Sébastien Loeb αλλά και ο παγκόσμιος και εμπειρότατος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα συμπατριώτης του Yvan Muller. Ακόμη δύο  C-Elysée WTCC θα οδηγήσουν οι José-Maria Lopez και Ma Qing Hua.

Πρώτος (διπλός ως είθισται) αγώνας λοιπόν το Σαββατοκύριακο στο εξωτικό Μαρακές, στο Μαρόκο και όλοι ελπίζουν να δουν συναρπαστικές μάχες, αντίστοιχες με αυτές που χρόνια βλέπαμε στο συγκεκριμένο θεσμό.

Η πίστα του Μαρακές απέχει ελάχιστα από το αεροδρόμιο της πόλης και επί της ουσίας εκτείνεται μέσα στους δρόμους, έχοντας μήκος 4,545 χιλιόμετρα με 14 γύρους στο κάθε σκέλος, με γρήγορες και κλειστές στροφές και τα προσπεράσματα να απαιτούν και τέχνη και μπόλικο... τζαρτζάρισμα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του WTCC ο κάθε αγώνας είναι διπλός με ξεχωριστή βαθμολογία. Οι κατατακτήριες δοκιμές υπακούουν στην ίδια λογική με αυτές της F1.
Η πρώτη περίοδος (Q1) έχει διάρκεια 20 λεπτών, με τους 12 ταχύτερους οδηγούς να προκρίνονται στο Q2, το οποίο διαρκεί όμως μόνον 12 λεπτά. Στο Q3 προκρίνονται οι πέντε ταχύτεροι οι οποίοι έχουν από έναν γύρο στη διάθεσή τους για να κάνουν τον καλύτερο χρόνο που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης που θα τους δώσει και του bonus βαθμούς ανάλογα με την επίδοσή τους (από 5 έως 1).

Ανάμεσα στα δύο σκέλη του αγώνα υπάρχει 15λεπτη "ανασυγκρότηση" όπου οι μηχανικοί μπορούν να αλλάξουν λάστιχα, να επέμβουν στις ρυθμίσεις και να διορθώσουν όποιες αβαρίες από τις ουκ ολίγες μάχες "σώμα με σώμα".

Για να έχει ενδιαφέρον ο δεύτερος αγώνας, και να ενισχυθεί το στοιχείο του ανταγωνισμού, ο κανονισμός προβλέπει πως οι δέκα πρώτοι οδηγοί του πρώτου θα εκκινούν από το τέλος, ανάλογα με τη σειρά τερματισμού τους. Με αυτό τον τρόπο οι μάχες για τη νίκη στον δεύτερο αγώνα γίνονται ακομη πιο συναρπαστικές.
Υπομονή λοιπόν ως την Κυριακή για να δούμε όχι μόνον τι θα κάνουν οι Loeb και Muller αλλά και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που μετέχουν στο συναρπαστικό αυτό προτάθλημα που δεν είναι ευκαταφρόνητες.

Να θυμίσουμε ότι στο πρωτάθλημα συμμετέχουν "βαριά" ονόματα όπως οι Gabriele Tarquini (Honda Civiv WTCC), Tom Chilton (Chevrolet Cruze WTCC), Tom Coronel (CHevrolet Cruze WTCC), Pasquale Di Sabatino (BMW 320 TC), Gianni Morbidelli (Chevrolet Cruze TC1), Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC), Pepe Oriola (Seat Leon WTCC), Rob Huff και James Thompson (Lada Granta 1,6T) και άλλοι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube