WTCC: Ήρθα, είδα, νίκησα για τη Citroen [video]

WTCC: Ήρθα, είδα, νίκησα για τη Citroen [video]

H γαλλική ομάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πρώτη της συμμετοχή στο WTCC

Veni, Vidi, Vici (ήρθα, είδα, νίκησα) είπε ο Ιούλιος Καίσαρ και επανέλαβε η Citroen για το 2014 στο WTCC.
 
Στην πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα, η γαλλική ομάδα κέρδισε τον τίτλο και μάλιστα πολύ πριν από το τέλος του θεσμού με σχετική άνεση που για πολλούς θεωρείται έως και περίπατος.
 
Μάλιστα, στη Σαγκάη πανηγύρισε όχι μόνον τον τίτλο στους κατασκευαστές αλλά και την «κατοχύρωση» και αυτού των οδηγών, αφού ελάχιστοι βαθμοί απομένουν για να επιτευχθεί μαθηματικά και αυτός ο στόχος.
 
Η Citroen, με μηδενική εμπειρία στο WTCC βασίστηκε περισσότερο σε όσα ήξερε από το WRC, αλλά και στους οδηγούς της για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Ο πολύπειρος στο WTCC Muller πλαισιώθηκε από τον πολλά υποσχόμενο και ταχύτατο νεοφερμένο Lopez την ώρα που η παρουσία του Loeb έδωσε μια άλλη αίγλη στην ομάδα και την απαραίτητη δημοσιότητα που χρειαζόταν.
Μάλιστα, η κατάκτηση του τίτλου στην Κίνα ήταν ό,τι καλύτερο για τη Citroen αφού ποντάρει πάρα πολλά στη συγκεκριμένη αγορά και η επιτυχία αναβάθμισε την εικόνα της στην Ανατολή.
 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον τελευταίο αγώνα και τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube