World RX: O Ekström νικητής στη Βαρκελώνη [video]

World RX: O Ekström νικητής στη Βαρκελώνη [video]

Ο Mattias Ekström ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του στο Rallycross, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Ο Σουηδός ξεκίνησε τον τελικό από την pole position, μπήκε επικεφαλής στην πρώτη στροφή κι έμεινε πρώτος μέχρι τον τερματισμό.

Ο επίσης δυο φορές πρωταθλητής DTM, Timo Scheider, εντυπωσίασε στον πρώτο του αγώνα με το Ford Fiesta της ιδιωτικής ομάδας MJP Racing Team Austria. Ξεκίνησε τον τελικό από τη δεύτερη σειρά, αλλά έστριψε την Κ1 στη 2η θέση. Ο Γερμανός ήταν η σκιά του Ekström σε όλο τον αγώνα και τερμάτισε μόλις 0,362” πίσω από το Audi S1 του Σουηδού.

Ενώ οι δύο πρώτοι είχαν έναν ήσυχο αγώνα, έγινε μεγάλη μάχη για την θέση ανάμεσα σε τέσσερις οδηγούς, τους Johan Kristoffersson (VW Polo), Petter Solberg (VW Polo), Andreas Bakkerud (Ford Focus) and Timmy Hansen (Peugeot 208).

Το VW του Kristoffersson, που είχε κερδίσει τον πρώτο ημιτελικό της χρονιάς, σχεδόν έσβησε στην εκκίνηση, οπότε ο team-mate του Σουηδού, ο Petter Solberg, αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό αποφυγής. Καθώς ο Bakkerud πήρε την εξωτερική στην πρώτη στροφή για να ανέβει στην 3η θέση, ο Solberg πέρασε τον Hansen (που επίσης ξεκίνησε άσχημα), για να πάρει την θέση στον πρώτο γύρο.

Μέχρι να μπουν όλοι στη φουρκέτα για πρώτη φορά, ο Kristoffersson είχε πλησιάσει τους τελευταίους και πήρε την τελευταία στιγμή την απόφαση να ακολουθήσει τον Solberg στην παρακαμπτήριο για να κάνει τον joker γύρο του.

Ο Hansen ήταν ο επόμενος που μπήκε για joker, στον 2ο γύρο, και μόλις που κατάφερε να μπει μπροστά από τον Kristoffersson από την εσωτερική της πρώτης στροφής, αφού ο οδηγός του Polo είχε βγει με πολύ ανάποδο από την τελευταία στροφή της πίστας.

Ο Bakkerud, που ήταν σε δυσμενή θέση αφού δεν είχε τερματίσει στο Q2 το Σάββατο, έκανε τον joker του στον 3ο γύρο και πέρασε τον Solberg από την εξωτερική της Κ1 στον 4ο γύρο – μια κίνηση που αποδείχτηκε καθοριστική για την έκβαση του αγώνα.

Ενώ οι δύο πρώτοι είχαν ξεφύγει μπροστά, ο Bakkerud καθυστερούσε τους υπόλοιπους προς το τέλος του αγώνα, αλλά κρατήθηκε στην 3η θέση για να ανέβει στο βάθρο, τερματίζοντας μπροστά από τους Solberg, Hansen και Kristoffersson.

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ WORLD RX ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ:

ΘΕΣΗΟΔΗΓΟΣAYT/TOΧΡΟΝΟΣΒΑΘΜΟΙ
1.Mattias EKSTRÖMAudi S104:32.2608
2.Timo SCHEIDERFord Fiesta04:32.6225
3.Andreas BAKKERUDFord Focus04:34.1284
4.Petter SOLBERGVW Polo04:34.8853
5.Timmy HANSENPeugeot 20804:35.5112
6.Johan KRISTOFFERSSONVW Polo04:36.2361

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube