Τρομακτική σούζα σε αγώνα ντράγκστερ! [video]

Τρομακτική σούζα σε αγώνα ντράγκστερ! [video]

Ο οδηγός όμως δεν μάσησε, έμεινε στο γκάζι, τερμάτισε στους δύο τροχούς και πήρε και τη νίκη!

Όταν κάθεσαι πίσω από έναν V8 500 cu. in. (8,2 λίτρων) που βγάζει κάπου 8.000 άλογα, τότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για… πτήση, όχι μόνο για αγώνα.

Ο προκριματικός της περασμένης Κυριακής ξεκίνησε κανονικά για τον πρωταθλητή ΗΠΑ στην κατηγορία Funny Car, Cruz Pedregon. Όμως τα πράγματα έγιναν πιο ενδιαφέροντα όταν άναψαν τα πράσινα φώτα, αφού ο βετεράνος οδηγός έκανε την πιο εντυπωσιακή, αθέλητη σούζα στην ιστορία των αγώνων.

Καθώς τα κορυφαία ντράγκστερ κάνουν τα 0-1.000 πόδια (0-305 m) σε λιγότερο από 4”, είναι εφοδιασμένα με wheelie bars, δηλαδή κατασκευές στο πίσω μέρος τους που τα εμποδίζουν να σηκωθούν και να έρθουν «καπάκι» λόγω της τρομερής επιτάχυνσης.

Χάρη σε αυτή την κατασκευή, ο Pedregon κατάφερε να τερματίσει το 300άρι με ασφάλεια, αφού το αυτοκίνητό του έκανε τη μητέρα όλων των… σουζών στο 103ο μέτρο της διαδρομής και ξαναπροσγειώθηκε στους εμπρός τροχούς του στο 341ο μέτρο!

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο έμπειρος αγωνιζόμενος δεν τα έχασε, δεν έκοψε γκάζι και τερμάτισε με το αυτοκίνητο σηκωμένο στους πίσω τροχούς, 4,2” μετά την εκκίνηση!

«Ευτυχώς, όταν προσγειώθηκα πήγαινα ίσια. Άναψα το φως της νίκης  και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να κουνήσω το κεφάλι μου μην μπορώντας να πιστέψω ότι είχα κάνει τρία σε ένα: επιβίωσα, πήρα τη νίκη και δεν χτύπησα», δήλωσε ο Cruz Pedregon.

Δυστυχώς, η ζημιά που έγινε στο αυτοκίνητο δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στους προημιτελικούς…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube