Στο BTCC από φέτος η Subaru με το Levorg

Στο BTCC από φέτος η Subaru με το Levorg

Η Subaru θα τρέχει για τις επόμενες τρεις σεζόν με δύο Levorg στο BTCC, σε συνεργασία με τη βρετανική ομάδα Team BMR και πρώτο οδηγό τον Jason Plato.

Από τη μακριά λίστα με τους κατασκευαστές που έχουν συμμετάσχει κάποια στιγμή στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού απουσίαζε η Subaru. Αυτό όμως φαίνεται ότι αλλάζει από φέτος.

Ακολουθώντας τα χνάρια της Volvo κάποτε, με το 850 Estate, αλλά και της Honda με το Civic Tourer πιο πρόσφατα, η Subaru επέλεξε να συμμετάσχει στο Dunlop MSA British Touring Car Championship με ένα στέισον. Η αγωνιστική ομάδα που ετοιμάζει το Subaru Levorg είναι η βρετανική Team BMR, μια ομάδα ελάχιστα παλαιότερη από τη Subaru σε αυτό το χώρο, αφού μετράει μόλις τρία χρόνια ιστορίας.

Οι κανονισμοί του BTCC απαγορεύουν την τετρακίνηση, οπότε σε αντίθεση με το Subaru Levorg παραγωγής, το αγωνιστικό θα είναι πισωκίνητο. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δουλεύει πυρετωδώς για να έχει έτοιμα τα δύο αυτοκίνητα στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος, στις 22 Μαρτίου. Οδηγοί της ομάδας θα είναι οι Jason Plato και Colin Turkington. Μάλιστα ο Plato ήταν αυτός που εξασφάλισε στην Team BMR τη συνεργασία με τη Subaru.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι πολύ χαρούμενοι που άλλος ένας κατασκευαστής, και μάλιστα ένας με τέτοια ιστορία σε άλλες μορφές αγώνων αυτοκινήτου, δοκιμάζει την τύχη του στο BTCC.

[Πηγή: BTCC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube