Στα 13 του, νικητής στο Global Time Attack! [video]

Στα 13 του, νικητής στο Global Time Attack! [video]

O Steven Aghakhani, με την προσωπική του(!) Lamborghini Super Trofeo, νίκησε μια σειρά από έμπειρους οδηγούς αγώνων.

Αν έχεις χρήμα διάβαινε, λένε. Και το όνομα μπορεί να τα λέει όλα: το Agha-Khani δεν γίνεται να είναι άσχετο με τον Αγά Χαν των πετρελαίων.

Πάντως ο πατέρας του 13χρονου, διοπτροφόρου Steven, o Armik Aghakhani, έχει μια εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, παίρνει μέρος σε αγώνες από τα 20 του και έχει μια συλλογή αυτοκινήτων που περιλαμβάνει μία τουλάχιστον Bugatti Veyron.

O Steven έτρεχε με καρτ από τα 7 του, αλλά τώρα ασχολείται μόνο με τα αγωνιστικά σούπερκαρ, McLaren και Lamborghini, της ομάδας Steven Racing” που του έχει φτιάξει ο πατέρας του – αφού πρώτα έκανε μαθήματα σε διάφορες σχολές αγωνιστικής οδήγησης και ιδιαίτερο μάθημα με τον πρωταθλητή Formula Drift, Michael Essa!

Ο Steven πάει ακόμα στο γυμνάσιο και, λόγω της ηλικίας του, δεν μπορεί να πάρει μέρος σε κανονικούς αγώνες πίστας, με άμεσο συναγωνισμό. Μπορεί και τρέχει όμως σε αγώνες «ντράγκστερ» trap speed και roll race, όπου έχει πάρει πολλές πρωτιές και ρεκόρ, όπως τα 326 km/h που έπιασε με μια φτιαγμένη Veyron.

Πρωτιές έχει πάρει και σε διαγωνισμούς time attack (ταχύτερου γύρου σε πίστα) στο ανώτατο επίπεδο. Η τελευταία του διάκριση ήταν στο Global Time Attack στην πίστα Willow Springs της California, όπου σημείωσε χρόνο 1’ 41” 612 με τη Lamborghini Super Trofeo της ομάδας του, κερδίζοντας με διαφορά την κλάση των σούπερκαρ και παρά 3 δέκατα τη γενική κατάταξη!

Θυμίζουμε ότι η Lambo είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό 620 ίππων με πίσω κίνηση και μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα, το οποίο δυσκολεύονται να οδηγήσουν ακόμα και έμπειροι οδηγοί αγώνων.

Δεν ξέρουμε αν αυτός είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για να κάνει κάποιος διεθνή καριέρα στους αγώνες αυτοκινήτων, αλλά με τα λεφτά και την όρεξη που έχει, ο Steven Aghakhani σίγουρα θα φτάσει στο αγωνιστικό προσκήνιο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube