Το σωστό Toyota Prius, το V8 [video]

Το σωστό Toyota Prius, το V8 [video]

Υβριδικό, ναι. Αλλά με V8. Αυτό είναι το σωστό Toyota Prius.

Η APR Racing αποκάλυψε το αγωνιστικό Toyota Prius με το οποίο θα συμμετάσχει στο ιαπωνικό πρωτάθλημα αγώνων τουρισμού SuperGT.

Το αυτοκίνητο είναι άγριο στην όψη, καθώς ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία του μοντέλου 4ης γενιάς. Είναι υβριδικό, όπως περιμένει κανείς για ένα Prius. Αλλά αντί για τον κινητήρα 1.8 της Toyota κάτω από το καπό υπάρχει ένας V8, 3,4 λίτρων.

Το GT300, όπως λέγεται, είναι το πιο επιθετικό Prius που μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους. Το εμπρός σπόιλερ ξύνει στην άσφαλτο και τα φτερά έχουν ανοίξει για να καλύψουν τα φαρδιά μετατρόχια και τα τεράστια σλικ λάστιχα. Πίσω, η μεγάλη αεροτομή και το… σπηλαιώδες diffuser προκαλούν δέος. Κυριολεκτικά δεν χορταίνεις να το βλέπεις. Και δεν περιμέναμε ότι θα λέγαμε κάτι τέτοιο για ένα Prius.



Πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν, προς το παρόν. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι τα ηλεκτρικά μέρη του υβριδικού συστήματος βρίσκονται στην θέση όπου κανονικά θα βρίσκονταν τα πόδια του συνοδηγού.

Το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο και θα κάνει το ντεμπούτο του στο Okayama International Circuit στις 9-10 Απριλίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube