SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017, 1ο σκέλος – Επεισοδιακή μέρα [video]

SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2017, 1ο σκέλος – Επεισοδιακή μέρα [video]

Ο Al-Attiyah προηγείται στο Ράλι Ακρόπολις στο τέλος της πρώτης μέρας από την οποία δεν έλειψαν τα δράματα.

Ο Nasser Al-Attiyah προηγείται στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις στο τέλος της επεισοδιακής πρώτης μέρας. Ο Nikolay Gryazin, νικητής της κατατακτήριας Ε.Δ.΄, ήταν μπροστά με διαφορά 11” και όδευε προς την τελευταία δοκιμασία της ημέρας όταν το Skoda Fabia R5 πήρε που οδηγούσε πήρε φωτιά. Ο 19χρονος και ο συνοδηγός του Yaroslav Federov γλίτωσαν χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό, αλλά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.



«Δεν ξέρουμε τι συνέβη» δήλωσε ο Gryazin. «Οδηγούσαμε στην “απλή” με φυσιολογική ταχύτητα και ξαφνικά σε μια στροφή το αυτοκίνητο γλίστρησε απότομα με το πίσω μέρος. Και αμέσως καταλάβαμε φωτιά κάτω από το πάτωμα, πιθανώς από το ρεζερβουάρ. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε αλλά ήταν αδύνατο. Ευχαριστούμε πολύ και τον κόσμο αλλά και πληρώματα που σταμάτησαν να βοηθήσουν», δήλωσε ο Ρώσος.

Ο Al-Attiyah πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της μέρας του εστιάζοντας στην στρατηγική και στην διαχείριση των ελαστικών. Χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό σκληρής και μαλακής γόμας προκειμένου να φυλάξει όσο γίνεται περισσότερα λάστιχα από την πιο αποτελεσματική σκληρή γόμα για την Κυριακή, οπότε και έχει προγραμματίσει να επιτεθεί. Το πρόβλημα του Gryazin τον έφερε ανέλπιστα στην πρώτη θέση και έτσι έχει ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα για αύριο έναντι του πρωτοπόρου της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, του Πορτογάλου Bruno Magalhaes που αγωνίζεται με τα χρώματα της SEAJETS και είναι 8,4” πιο πίσω. Στην 3η θέση είναι ο πρωταθλητής του 2016 Kajetan Kajetanovic. Ήταν ταχύτερος σε τρεις από τις έξι Ε.Δ. της ημέρας, αλλά στο κυνήγι της πρώτης του νίκης για το 2017. Αλλά είναι 29,5” πίσω από τον Al-Attiyah.

«Είμαστε πρώτοι, που είναι καλό, αλλά λυπάμαι για τον Gryazin», δήλωσε ο ευγενής και πάντα πιστός στο fair play, Nasser Al-Attiyah. «Το απόγευμα βελτιώσαμε τους χρόνος μας σε σχέση με το πρωί. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο». Ο Magalhaes αγωνίζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά χώματα: «Βελτιώσαμε πολύ το set-up και τις σημειώσεις μας. Και έχω φυλάξει λάστιχα για αύριο, οπότε θα οδηγήσω πιο επιθετικά», δήλωσε ο Πορτογάλος. «Δεν το περίμενα ότι θα είμαι εδώ, ούτε σε αυτή τη θέση. Είναι καλή η συγκομιδή βαθμών, γενικά είναι σαν όνειρο», λέει και ξαναλέει.

 Εξαιρετικό αγώνα κάνει ο Σωκράτης Τσολακίδης με το Skoda Fabia R5 που είναι στην 4η θέση και είπε ότι είχε γενικά μία «τέλεια μέρα». O Τσολακίδης είναι 30” πίσω από τον τρίτο και ένα λεπτό εμπρός από τον 4ο. Οπότε αποφάσισε με την ομάδα του να μην πιέσει υπερβολικά. «Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά στους πρώτους» λέει ο Θεσσαλονικιός οδηγός. «Αύριο θα πιέσουμε περισσότερο». Μετά το τέλος του πρωινού loop δήλωσε ότι είναι τα κλειστά κομμάτια που τον προβληματίζουν και χάνει χρόνο. Αλλά σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι δεν έχει παρά ελάχιστη εμπειρία από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Ο Γιώργος Φιλιππίδης με το άλλο ελληνικό Skoda Fabia R5 είναι στην 7η θέση, καθώς είχε ένα κακό πρωινό σκέλος. Το αυτοκίνητο έσβησε στην 1η Ε.Δ. και έχασε χρόνο, μετά έπιασε άλλο αυτοκίνητο και καθυστερούσε στη σκόνη του. Πριν την 3η Ε.Δ. έκανε ένα λάθος στην «απλή» και δεν άλλαξε λάστιχα, οπότε στη συνέχεια έπρεπε να είναι προσεκτικός. Είναι η πρώτη του φορά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και όπως δήλωσε ο ίδιος «ακόμη ψάχνουμε το ρυθμό μας. Χρειάστηκε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να υποχωρήσουμε για να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας. Αύριο θα πιέσουμε».

Ο Κύπριος Αλέξανδρος Τσουλόφτας με το Citroen DS3 R5 είναι στην 8η θέση: «Είναι ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο, είμαι πολύ χαρούμενος. Βελτιώνομαι σε κάθε Ε.Δ. και καταλαβαίνω πως μπορώ να το οδηγήσω», δήλωσε μετά το τέλος της μέρας. Το πρωί πίεσε πολύ στην 1η Ε.Δ. αλλά μετά, από λάθος ενημέρωσε νόμιζε ότι ήταν στην πρώτη θέση και έτσι έκοψε ρυθμό στην 2η, πράγμα που τελικά του κόστισε.  Στην 10η θέση είναι ο Ευθύμης Χαλκιάς με Mitsubishi EVO X ο οποίος το πρωί είχε ένα θέμα με πίεση λαδιού και το απόγευμα είχε ένα σπασμένο ημιαξόνιο στις τελευταίες δύο Ε.Δ. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube