Σε εξέλιξη το 13ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

Σε εξέλιξη το 13ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

Ιστορικά αυτοκίνητα-κοσμήματα θα τρέχουν σε ασφάλτινες και χωμάτινες ειδικές της Ελλάδας μέχρι και την Κυριακή.

Το Ιστορικό Ακρόπολις ξεκίνησε. Ιστορικές Porsche 911 και Lancia Rally 037, Ford Escort και Toyota Celica, BMW 2002 και Renault Alpine και πολλά ακόμη ιστορικά κοντράρονται στα βουνά μας ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν.

Η εκκίνηση δόθηκε χτες το απόγευμα στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου, κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Sporting αγωνίζονται σήμερα και το Σάββατο σε ασφάλτινο τερέν, ενώ την Κυριακή θα τρέξουν σε θρυλικές χωμάτινες ειδικές και συγκεκριμένα τους Βωξίτες και το Δροσοχώρι. Ο αγώνας του θα τερματίσει στην Αθήνα μετά από 202 km ειδικών και 727 km συνολικά. Προς το παρόν, μετά τις δύο πρώτες Ε.Δ. Αμφίκλεια 1 & 2 προηγούνται οι «Lucky» − Fabricia Pons με Lancia Rally 037.

Παράλληλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity διανύουν σήμερα 340 km σε δρόμους ανοιχτούς στην κυκλοφορία για να καταλήξουν τελικά στις 19:00 το απόγευμα στην Ιτέα, στην οποία άλλωστε θα διανυκτερεύσουν όλα τα πληρώματα του αγώνα Παρασκευή και Σάββατο. Το απόγευμα της Κυριακής, μετά από συνολικά 905 km διαδρομών, θα επιστρέψουν κι αυτά στην Αθήνα.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τη δράση από κοντά μπορούν να κατεβάσουν το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα, ενώ οι υπόλοιποι θα βλέπουμε τα αποτελέσματα κάθε ειδικής του Ιστορικού Ακρόπολις να ανεβαίνουν live στην ειδική ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ.



[Πηγή: Historic Acropolis]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube