Rallye du Condroz: O Meeke φονέας γιγάντων [video]

Rallye du Condroz: O Meeke φονέας γιγάντων [video]

Ο Kris Meeke ήρθε 2ος στο βελγικό ράλι με ένα Citroen DS3 R5, κόντρα σε δίλιτρα WRC που οδηγούσαν αστέρια όπως ο Petter Solberg.

Παρά τις υποδέεστερες προδιαγραφές του αυτοκινήτου του, ο Βορειοϊρλανδός πίεσε τον τελικό νικητή του αγώνα, Βέλγο Kris Princen, που οδηγούσε ένα Subaru Impreza WRC πρώην του Mads Ostberg.


 

O Meeke τελικά έχασε για 38,7”, αλλά ήταν το πρώτο Citroen στον τερματισμό, καθώς ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Petter Solberg εγκατέλειψε όταν το C4 WRC του παρουσίασε διαρροή στα υδραυλικά, ενώ ο επικεφαλής της εργοστασιακής ομάδας Citroen Racing, o Yves Matton, βγήκε από το δρόμο με την Xsara WRC του.

Ο Solberg ήταν επικεφαλής στην αρχή του αγώνα. Με συνοδηγό του ξανά τον Phil Mills, με τον οποίο είχε κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο το 2003, ο Νορβηγός ήταν ο ταχύτερος στις τρεις πρώτες ειδικές, αλλά εγκατέλειψε το Σάββατο το απόγευμα όταν έχασε τα υδραυλικά του και μαζί το σύστημα αλλαγής ταχυτήτων.

Παρά την πρόωρη εγκατάλειψή του, ο Solberg διασκέδασε στο τιμόνι του Citroen με το οποίο αγωνίστηκε στο WRC το 2010. «Ήταν φανταστικό που ξαναοδήγησα το C4. Τι φοβερό σασί που έχει αυτό το αυτοκίνητο. Και ήταν ωραίο που ήμουν ξανά με τον Phil», δήλωσε. «Όλα δούλευαν όπως ακριβώς τα θυμόμουνα και ήταν τέλειο που τον είχα να μου ξαναδιαβάζει σημειώσεις. Δεν είχαμε τον πιο καθαρό αγώνα, αλλά ήταν τόσο διασκεδαστικό που τρέχαμε σε ράλι ξανά».



Ο Matton (επάνω), που είχε συνοδηγό τον εννέα φορές πρωταθλητή Daniel Elena, εγκατέλειψε στην 9η ειδική το Σάββατο. Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο φρενάρισμα για μια αριστερή στροφή και έπεσε σε ένα τοίχο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube