Rally Dakar: Θεατής έχασε την ζωή του στην 7η ειδική

Rally Dakar: Θεατής έχασε την ζωή του στην 7η ειδική

Το Dakar δείχνει για άλλη μια φορά το σκληρό του πρόσωπο. Αυτή την φορά θύμα ένας θεατής.

Η διοργάνωση του Rally Dakar επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός 63χρονου θεατή το Σάββατο, κατά την διάρκεια της 7ης ειδικής διαδρομής που έφερε τον αγώνα από το έδαφος της Βολιβίας στην Αργεντινή.

Το ατύχημα συνέβη στο 82ο χιλιόμετρο της ειδικής, και σε αυτό ενεπλάκη το Mitsubishi Lancer του Γάλλου οδηγού Lionel Baud. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο θεατής σκοτώθηκε ακαριαία. Η επίσημη αναφορά της διοργάνωσης κάνει λόγο για σύγκρουση του αυτοκινήτου του Baud με θεατή που βρισκόταν μόνος του στην μέση της αγωνιστικής διαδρομής.

«Οι γιατροί του αγώνα έφτασαν στο σημείο και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του. Οι Αρχές της Βολιβίας ειδοποιήθηκαν από την διοργάνωση και έσπευσαν στο σημείο με ελικόπτερο για να εξετάσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το ατύχημα», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Ο Baud, 48 ετών, αγωνιζόταν για την 52 θέση της γενικής. Αυτό ήταν το πρώτο καταγεγραμμένο θανατηφόρο περιστατικό στον φετινό αγώνα. Και η πρώτη απώλεια θεατή από το 2013, όταν ένα όχημα υποστήριξης έπεσε πάνω σε δύο ταξί στο Περού. Στο φετινό Dakar είχαμε επίσης τον τραυματισμό δύο θεατών στο shakedown, ο ένας από τους δύο σοβαρά, χτυπημένος από το Mini του Κινέζου οδηγού Guo Meiling.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube