Ράλι Αλμυρός, 16-18 Ιουνίου: Άνοιξαν οι συμμετοχές

Ράλι Αλμυρός, 16-18 Ιουνίου: Άνοιξαν οι συμμετοχές

Το Ράλι Αλμυρός 2017 θα γίνει στις 16-18 Μαΐου και έχουν ήδη ανοίξει οι συμμετοχές από την Δευτέρα 29 Μαΐου.

Το Ράλι Αλμυρός 2017 θα γίνει στις 16-18 Μαΐου και έχουν ήδη ανοίξει οι συμμετοχές από την Δευτέρα 29 Μαΐου.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των οδηγών και ομάδων για την συμμετοχή τους θεσσαλικό αγώνα. Ήδη 20 πληρώματα από άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι ίδιες σε σχέση με πέρσι, αλλά τα αγωνιστικά χιλιόμετρα περισσότερα αφού έχει προσθέσει χιλιόμετρα στο ενεργητικό του αφού από την οργανωτική επιτροπή προστέθηκε ένα ακόμα πέρασμα της Ειδικής Διαδρομής Νηές.

Η πρώτη Ειδική του αγώνα είναι η  Άγιοι Θεόδωροι-Σούρπη, μήκους 12,65 χιλιομέτρων που είναι στην ουσία τρεις Ειδικές σε μία. Τα πρώτα τέσσερα χιλιόμετρα αποτελούνται από γρήγορες αλλά τεχνικές καμπές. Τα επόμενα τέσσερα είναι και τα πιο γρήγορα με τα αγωνιστικά να φτάνουν την τελική τους ταχύτητα, ενώ το τελευταίο κομμάτι είναι και το πλέον τεχνικό περιλαμβάνοντας ανηφόρα και κατηφόρα. Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω το πέρασμα μέσα από το χωριό Πτελεός σε αγωνιστικό ρυθμό και κάπως έτσι η Ειδική έχει συμπεριληφθεί στις αγαπημένες των πληρωμάτων που συμμετείχαν πέρσι στον αγώνα.

Η δεύτερη Ειδική, οι Νηές μήκους μόλις 6,08 χιλιομέτρων, μοιάζει μικρή αλλά είναι αρκετά μεγάλη στο τετράδιο σημειώσεων. Κι αυτή αποτελείται από δύο ουσιαστικά τμήματα.Το πρώτο μισό είναι κατηφορικό και πατάει σε καλή άσφαλτο ενώ δοκιμάζει τα νεύρα και την αντοχή των φρένων αφού εκεί τα πληρώματα θα βρουν πολλά πατημένα κομμάτια που διακόπτονται από φουρκέτες. Συνεχίζει με ανηφορικό κομμάτι, με τυπικό ελληνικό οδόστρωμα και στενεύει, με πολύ τεχνικά περάσματα σε κάποια σημεία. Μετράει η δύναμη του κινητήρα αλλά μετράνε οι σημειώσεις. Για περίπου 800 μέτρα η Ειδική κινείται παράλληλα με την παραλία με τους θεατές να παρακολουθούν τον αγώνα με μαγιό. Highlight, το άλμα.

Με τρία περάσματα από κάθε Ειδική τα αγωνιστικά χιλιόμετρα ανεβαίνουν στα 56 με μόλις 96 να είναι τα χιλιόμετρα της Απλής, δίνοντας το χαρακτηρισμό του σφιχτού αγώνα. Θεατές και αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν δυνατά περάσματα. Το τρίτο πέρασμα της Ειδικής Νηές, βάσει προκήρυξης, θα δώσει extra βαθμούς στα πληρώματα αφού θα είναι Power Stage.

Πέραν του αγωνιστικού κομματιού όμως ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας έχει φροντίσει να δώσει μια ατμόσφαιρα γιορτής σε όλο το Rally Αλμυρός 2017. Από την Παρασκευή το βράδυ θα υπάρχουν εκδηλώσεις με την γιορτή που στήνεται στην κεντρική πλατεία των Αγίων Θεοδώρων για τους συμμετέχοντες στον αγώνα με δωρεάν φαγητό και το Σάββατο με τη δωρεάν κρουαζιέρα στην Σκιάθο που προσφέρει ο Δήμος Αλμυρού.

Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 20:00 ενώ ο τερματισμός και η απονομή των επάθλων θα λάβουν χώρα στην γραφική και παραθαλάσσια Αμαλιάπολη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube