Πώς μετατρέπεις ένα αγωνιστικό V8 Supercar σε κορυφαίο drift-car [videos]

Πώς μετατρέπεις ένα αγωνιστικό V8 Supercar σε κορυφαίο drift-car [videos]

H Red Bull έφτιαξε για τον επίσημο οδηγό της ένα Holden Commodore για ατελείωτα παντιλίκια. Δείτε πώς – και απολαύστε το εν δράσει!

Αυτή την Κυριακή γίνεται στην Αυστραλία ο θρυλικός αγώνας Bathurst 1000. Και για να το γιορτάσει, η Red Bull έφτιαξε για τον δημοφιλή οδηγό της, Shane Van Gisbergen, ένα drift-car βασισμένο στο αγωνιστικό του Holden Commodore.

O Νεοζηλανδός οδηγός, πέρα από πρωταγωνιστής στον κορυφαίο αγωνιστικό θεσμό V8 Supercars, είναι και επιτυχημένος drifter στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας. Και ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλής στους αγώνες ταχύτητας, είναι οι θεαματικοί πανηγυρισμοί του με ατελείωτα ντριφτ και ντόνατς μετά από κάθε του νίκη. Γι’ αυτό και η Red Bull του έφτιαξε το ιδανικό αυτοκίνητο για να πανηγυρίζει!

Αυτό το μοναδικό Holden Commodore είναι εν πολλοίς ίδιο με το αγωνιστικό ταχύτητας του Van Gisbergen, πράγμα που σημαίνει ότι ο 5λιτρος V8 των 650 ίππων έμεινε ανέγγιχτος.

Έχουν γίνει όμως άλλες μετατροπές, όπως θα δείτε. Μεταξύ των οποίων είναι η τοποθέτηση διαφορετικών τροχών και ελαστικών, ενός νέου χειρόφρενου, προεκτάσεων στα φτερά, καθώς και το λύγισμα των ακρόμπαρων ώστε οι τροχοί να στρίβουν σε γωνία 60 μοιρών, αντί των 15 μόνο μοιρών του αγωνιστικού.

Με δυο λόγια, το τελικό προϊόν είναι ίσως ο απόλυτος αυστραλιανός hoonigan!

Δείτε τώρα τα δύο video, με το Holden drift-car σε δράση και με την όλη ιστορία της κατασκευής του:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube