Porsche 911 Turbo σε ρόλο safety-car στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Porsche 911 Turbo σε ρόλο safety-car στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Η Porsche επελέγη ως επίσημος προμηθευτής οχημάτων έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες τρεις σεζόν των παγκόσμιων αγώνων αντοχής. Μεταξύ των αυτοκινήτων που παραδόθηκαν, αρκετές 911 Turbo.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες, κυρίως σπορ και premium έχουν επιλεγεί για safety-car παγκόσμιων διοργανώσεων. Έτσι έχουμε τη Mercedes-AMG GT R στη Formula 1, την BMW i8 στη Formula E, την BMW M5 στο Moto GP. Και να τώρα στο προσκήνιο και η Porsche 911.

Το γερμανικό σπόρτσκαρ επελέγη ως επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας για τις 24 Ώρες του Le Mans και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, μέχρι το 2020. Η έκδοση που επελέγη είναι Turbo, με μοτέρ flat-six 540 ίππων, ικανή να φθάσει τα 320 km/h. Παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Prologue της σεζόν 2018, στο Circuit du Castellet  στη Γαλλία. Η Porsche λέει ότι το αυτοκίνητο δεν έχει τροποποιηθεί ιδιαίτερα. Περισσότερη σπουδή επιδείχτηκε στην αναθεώρηση των φρένων και οι αναρτήσεων για να αντιμετωπίσουν τους γρήγορους γύρους στην πίστα.

Ωστόσο, η πιο ορατή επέμβαση είναι προφανώς η προσθήκη της φωτεινής στήλης στην οροφή. Επίσης το αυτοκίνητο διαθέτει ασύρματο για την επικοινωνία με το διευθυντή του αγώνα. Στις τροποποιήσεις περιλαμβάνονται νέες ζάντες 20 ιντσών με Michelin Pilot Sport Cup 2, ενώ ο οδηγός κάθεται σε μπάκετ με ζώνη ασφαλείας έξι σημείων.



Όσον αφορά το αμάξωμα, αυτές οι 911 βάφονται σε μαύρο ματ με μια κόκκινη λωρίδα που διατρέχει καπό, πλευρές και πίσω μέρος, εικόνα που απηχεί τα χρώματα της φίρμας στους αγώνες. Δύο κομμάτια θα ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τρία θα συμμετάσχουν σε πλήρες ωράριο στα γκαράζ του Le Mans. Η Porsche θα προσφέρει επίσης μοντέλα από την γκάμα της για τις ιατρικές ομάδες. Συνολικά, η Porsche θα παραδώσει στη διοργάνωση 16 αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Porsche 911 Turbo 1975-1989 [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Φοιτήσαμε στο Porsche Sport Driving School

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube